THQ Nordic har overtatt Alone in the Dark

Vil den klassiske grøsserserien få nytt liv?

Nok en dag, nok en annonsering om at svenskeide THQ Nordic har overtatt en ny spillserie. Eller to, strengt tatt, men det er i praksis bare den ene som teller. På Twitter skriver nemlig selskapet at de har kjøpt rettighetene til grøsserserien Alone in the Dark og strategispillet Act of War fra Atari.

Iiiik! ... Nei, vent. Det er jo hovedpersonen.
Iiiik! … Nei, vent. Det er jo hovedpersonen.

Noen pressemelding om kjøpet har de ikke gått ut med enda, så nøyaktig hva de planlegger å gjøre med Alone in the Dark vet vi ikke.

Kalde grøss

Serien skremte først vettet av oss i 1992, da det første Alone in the Dark ble sluppet på PC. Alone in the Dark la grunnlaget for grøsserspillsjangeren som ofte kalles «survival horror», og i tillegg til å være et grensesprengende spill i seg selv, var det også inspirasjonskilde for titler som Resident Evil.

Handlingen er inspirert av H.P. Lovecrafts skriblerier, og finner sted i en mystisk herregård, der du må bekjempe de vandøde beboerne. For å overleve må du også bruke de små grå, og løse eventyrspillaktige gåter.

Spillet benytter seg av tredimensjonale figurer på statiske, todimensjonale bakgrunner, med ulike «kameravinkler».

Alone in the Dark fikk et par populære oppfølgere, men i senere tid har forsøkene på å gjøre serien relevant igjen stort sett feilet. Skjønt ansvaret for det må kanskje ex-eierne i Atari ta – de har strengt tatt ikke hatt suksess med særlig mye av det de har funnet på siden tusenårsskiftet.

De tre første Alone in the Dark selges i en samlepakke til femti kroner på GOG. Vi får håpe at ikke THQ Nordic gjør noe med prisen nå som de har overtatt rettighetene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.