Telltale Games legger ned virksomheten

The Walking Dead-utvikleren har sagt opp nesten alle sine ansatte.

Oppdatering: Telltale Games har nå gitt ut denne uttalelsen på Twitter – det ser dessverre ut som det er kroken på døra for selskapet:

Hvis jeg tolker dette riktig, betyr det at selskapet legger ned virksomheten, men at de midlertidig beholder 25 ansatte for å fullføre ulike prosjekter. Hva dette betyr for blant annet The Walking Dead: The Final Season vil tilsynelatende bli gjort klart i løpet av de kommende ukene.

Denne Twitter-posten fra Telltale-veteran Emily Grace Buck bekrefter rapportene om at de ansatte ikke fikk noen form for oppsigelsestid.

Den originale artikkelen følger:

I kveld meldes det om trøbbel for utviklerstudioet Telltale Games. Først ut var bransjenettstedet Gamasutra, der det ble skrevet at selskapet er i ferd med å legge ned virksomheten sin. Så fulgte The Verge med en litt mildere variant, nemlig at en majoritet av de ansatte har mistet jobbene sine (uten noen oppsigelsestid).

Fra over 250 til 25 ansatte?

The Walking Dead: The Final Season.
The Walking Dead: The Final Season.

Ifølge The Verge, som har snakket med mange ikke-navngitte kilder, skal det være «rundt 25» ansatte igjen i studioet. Før oppsigelsene skal det ha vært rundt 250 ansatte der, så hvis rapportene stemmer er det svært lite igjen av selskapet.

En av grunnleggerne, Kevin Bruner, har lagt ut en bloggpost med tittelen Telltale closure, der han beskriver dette som en svært trist dag. Men Bruner forlot selskapet for en stund siden, etter indre konflikt, så om han kjenner hele historien er uklart.

I en oppdatert versjon av artikkelen sin, skriver Gamasutra at de gjenværende ansatte skal «fullføre et siste prosjekt».

Telltale selv har ikke kommentert saken. På Twitter har de i stedet lagt ut en serie GIF-er og vitset med restaurantkjeden Arby’s, men det kan selvsagt være disse postene ble klargjort før de PR-ansvarlige ble klar over oppsigelsene.

Selskapet har hatt trøbbel med økonomien en stund. I fjor sa de opp 90 ansatte. Det har også vært rapporter om vanskelige arbeidsforhold i selskapet, ifølge The Verge. Hva som skjer med prosjektene de har under utvikling vites ikke. Den siste sesongen av The Walking Dead debuterte i august, og den andre episoden skal etter planen slippes neste uke.

Telltale Games har også nylig annonsert at de vil gi ut overlevelsesspillet Stranded Deep på konsoll i oktober.

Veteraner fra LucasArts

Bone: Out from Boneville.
Bone: Out from Boneville.

Telltale Games ble grunnlagt i 2004 av en gjeng LucasArts-veteraner som hadde jobbet med Sam & Max: Freelance Police da dette spillet ble kansellert av LucasArts. Deres første spill var et pokerspill ved navn Telltale Hold’em, der man fikk spille poker med en gjeng tvilsomme karakterer.

Deretter prøvde de seg på episodebaserte eventyr basert på tegneserien Bone – men denne serien ble aldri fullført, og det kom kun to episoder. Suksessen kom først etter at de sikret seg Sam & Max-rettighetene fra tegneserieskaperen Steve Purcell, og lanserte Sam & Max: Season One i samarbeid med den nå nedlagte GameTap-tjenesten.

Siden den tid har lisensene bare blitt større og større – Wallace & Grommit, Back to the Future, Jurassic Park, The Walking Dead, Game of Thrones, Batman, Minecraft, og så videre. Men selskapet har også måttet tåle kritikk for formatet sitt, som etter hvert har blitt ganske forutsigbart i manges øyne.

Med så store lisenser som de i de siste årene har operert med, har de sannsynligvis vært avhengige av svært høye salgstall for å holde hodet over vannet.

En kommentar om “Telltale Games legger ned virksomheten”

  1. Kjipt dette. Tross alt har de laget mye bra, selv om de mistet veldig mange talentfulle folk de siste årene, noe som gjorde at kvaliteten sank betraktelig. Lurer på om de fullfører siste versjon av Walking Dead. Blir noen ramaskrik der ute om man ikke får vite hvordan det går med Clementine.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.