Dramatikk i rettssalen når Phoenix Wright kommer tilbake

De tre første spillene i Phoenix Wright-serien relanseres for dagens formater.

Den originale Nintendo DS ble raskt en favoritt hos spillere som hadde sett seg litt lei av de kjedelige storproduksjonene som preget mye av konsollmarkedet midt i forrige tiår. Den vesle bærbare saken med sine to skjermer fikk nemlig en rekke kreative og nytenkende spill i massevis av ulike sjangere, og en av seriene som fikk mye oppmerksomhet var Ace Attourney.

Phoenix Wright: Ace Attourney stammet riktignok fra før DS-en kom til markedet; spillet ble først lansert på GBA i 2001, men det var med DS-versjonen fra 2005 at det virkelig gjorde suksess (ikke minst fordi GBA-versjonen var Japan-eksklusiv).

Objection, osv

I dette spillet får du rollen som forsvarsadvokat, og må bevise dine klienters uskyld i en serie stadig merkeligere saker. Først må du gjennom en etterforskningsdel der du må leke detektiv og sanke informasjon, og så havner du i rettssalen, der du må skrike opp hver gang du har informasjon som motbeviser det vitner og mistenkte sier.

Phoenix Wright: Ace Attourney fikk en rekke oppfølgere og «spin-off»-spill, og tidlig neste år vil Capcom relansere den originale trilogien for Xbox One, PS4, Switch og PC (Steam). Spillene vil slippes i en samlepakke, som passende nok heter Phoenix Wright: Ace Attourney Trilogy.

De sier ikke så voldsomt mye om hva vi kan forvente av nyversjonene, annet enn at vi får alle de fjorten sakene fra spillene, og at de vil være tilgjengelige på både engelsk og japansk. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.