Archive.org har fått over 1100 nye arkadespill

Nettbiblioteket lar deg spille en hel drøss av klassiske arkademaskiner i nettleseren din.

Har du testet Internet Arcade på Archive.org? Det er en samling emulerte arkademaskiner, som du kan spille i nettleseren din. Så hvis det frister med en runde Out Run, Defender, Zaxxon eller, uh, Toffy, så finner du dem her.

Nå har internettbiblioteket lagt ut hele 1100 nye arkadespill i samlingen sin. De forklarer at forbedringer i emulatoren MAME (som kjører spillene) og Emscripten-systemet (som konverterer det hele til et nettleserleselig format) har gjort at det nå er mulig å legge til en rekke spill som tidligere var for krevende eller vanskelige å kjøre.

Ukjente spill

En majoritet av tilleggene skal være fra 1990-tallet og det tidlige 2000-tallet, og disse inkluderer mange spill du neppe har hørt om før. På grunn av arkademarkedets kraftige nedgang fikk disse spillene begrenset distribusjon og tilgjengelighet. Men nå er de altså tilgjengelige på nettet.

Internet Archive advarer om at du trenger en «rimelig kraftig maskin» og en «veldig moderne nettleser» for å få kjørt disse spillene skikkelig. De forteller også at du vanligvis bruker knappen 5 for å putte «penger» i maskinene, og så trykker 1 eller 2 for å starte med henholdsvis én eller to spillere. Pilknappene og mellomromsknappen er vanlige kontroller for selve spillene.

Ta en titt på de nye tilleggene her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.