Funker Doom med ASCII-grafikk?

Um, egentlig ikke. Men 1337d00m er likevel artig å prøve.

id Softwares originale Doom er et mesterverk, med tidlig 3D-grafikk som har tålt tidens tann overraskende godt. Men hva om du er ute etter noe som ser enda et par hakk mer «retro» ut? For eksempel, hva om all grafikken i spillet var bygd opp av ASCII-tegn? Med 1337d00m får du se hvor god den ideen er.

Spillet har en egen monokrom-modus også.
Spillet har en egen monokrom-modus også.

ASCII-Doom

Spillet er i praksis Shareware-episoden av originale Doom, men med et ASCII-filter over grafikken (og heldigvis moderne løsninger som «mouselook» og WASD-styring). Det ser ganske kult ut, men det gjør også spillingen mye vanskeligere, ettersom det er mye mer utfordrende å faktisk se fiendene nå. Og det er jo litt essensielt.

Så, altså, 1337d00m er kult nok til at jeg vil anbefale at du tester det, men ikke noe jeg tror du kommer til å bruke masse tid på. Det skulle ikke forundre meg om flere timer med spilling ville resultert i hodepine, uansett. Spillet er uansett gratis, og du kan laste det ned fra itch.io. Det ble laget av Dario Zubovic.

Hvis du bare vil se hvordan det hele er laget, kan du se denne videoen fra den britiske Youtuberen Nostalgia Nerd:

Og forresten, selv om spillet kanskje ser mer «retro» ut med ASCII-grafikk, tviler jeg på at det faktisk ville vært mulig å få til noe som dette på maskinvare tilsvarende den Doom originalt kjørte på.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.