Soldier of Fortune og Indiana Jones på GOG

Nettbutikken feirer tiårsjubileum, og vil også gi bort et gratis spill.

Det er ti år siden nettbutikken som da het Good Old Games ble lansert. Nå heter de bare GOG, og gamle spill utgjør en stadig mindre del av sortimentet, men i forbindelse med tiårsjubileet har de fått ut noen spill av litt eldre årgang.

Veldig fine pyramider.
Veldig fine pyramider.

Indiana Jones and the Infernal Machine

Først ut er Indiana Jones and the Infernal Machine, et tredjepersons actionspill som opprinnelig ble lansert i 1999. Her sendes vi tilbake til 1947, og med nazistene ute av bildet er det kommunistene som begynner å skape trøbbel. Sovjetiske agenter snuser rundt ruinene av Babels tårn, og det kan det ikke komme noe godt ut av.

Indiana Jones sendes for å undersøke saken, og dermed ligger alt an for en Tomb Raider-aktig kombinasjon av utforsking, plattformhopping, kamp og gåteløsning. Som seg hør og bør ender han opp med å reise verden rundt, på jakt etter noe som kalles Infernal Machine.

For de som hadde håpet på et nytt eventyrspill i stil med Fate of Atlantis og The Last Crusade, var Infernal Machine muligens en skuffelse da det i sin tid kom ut. Men det fikk samtidig mange tilhengere, som nå altså kan glede seg over at det er ute på GOG for en femtilapp.

Soldier of Fortune-serien

Best å skyte en gang til.
Best å skyte en gang til.

I tillegg har GOG lansert Soldier of Fortune, Soldier of Fortune II og Soldier of Fortune: Payback. Disse førstepersons skytespillene fra Raven Software ble i sin tid kjent for sin svært brutale presentasjon – her kunne man praktisk talt skyte folk i fillebiter, og originale Soldier of Fortune var et av de første spillene der måten fienden ble skadet på var avhengig av hvor de ble truffet.

I dag er nok ikke originalen fra 2000 like sjokkerende, men det er fortsatt et heftig førstepersons skytespill i «klassisk» stil, med rask og hardbarket action og våpen som det er skikkelig futt i.

Om de to oppfølgerne, fra 2003 og 2007, holder seg like godt er jeg usikker på – de fikk da heller ikke like mye positiv oppmerksomhet som originalen i sin tid gjorde. Men de har helt sikkert sine fans, som nå altså kan glede seg over at de er tilgjengelige digitalt.

Avstemning

GOG har også en avstemning gående, der du kan stemme på hvilket av tre indie-spill de skal gi bort gratis i løpet av jubileumsfeiringen. Kandidatene er Shadow Warrior 2, SuperHot og Firewatch, og vinneren annonseres (og gis bort) den 4. oktober. Dette er spill jeg vil tippe veldig mange allerede har i samlingen sin, men hvis ikke er det jo bare å stemme, og krysse fingrene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.