Den kalde krigen blir varm i Armored Brigade

Krigsspillekspertene får noe å bryne seg på når dette sanntidsbaserte taktikkspillet snart lanseres.

I virkeligeten kom verden seg gjennom den kalde krigen uten at det ble direkte konflikt mellom Warzawa-pakten og NATO. Men det var nære på noen ganger, og kanskje det bare er flaks at vi ikke lever i Fallouts verden akkurat nå.

Det ser litt komplisert ut.
Det ser litt komplisert ut.

Armored Brigade tar for seg en situasjon der Sovjetiske styrker ender opp med å gå inn i Vest-Europa. Det er et taktisk krigsspill inspirert av titler som Steel Panthers, Close Combat og Combat Mission, og en liten titt på skjermbildene bør være nok til å skjønne at det ikke prøver så veldig hardt på å gjøre seg tilgjengelig for massemarkedet.

Høy detaljrikdom

Spillet finner sted i perioden 1965 til 1991, og har syv fraksjoner (USA, Storbritannia, Finland, Vest-Tyskland, Øst-Tyskland, Sovjetunionen og Polen). Handlingen foregår i sanntid, på store kart der du får detaljkontroll over styrkene dine.

Blant de mer unike aspektene av Armored Brigade er at det simulerer dag og natt, samt vind, vær og ulike bakkeforhold. Dette er blant annet med på å påvirke hvor synlig slagmarken er, og man kan også benytte utstyr som nattkikkerter, røykgeneratorer og lysbluss for å hjelpe seg og eventuelt prøve å ødelegge for fienden.

Armored Brigade skal etter planen lanseres «snart», via Matrix Games. Du kan finne mer informasjon om det på det offisielle nettstedet. Her er en trailer, som for så vidt er ganske kul, men som neppe er særlig representativ for grafikken i spillet:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.