Nintendo med Zelda-overraskelse

Månedens NES-påfyll for Switch Online ble litt større enn forventet.

I går lanserte Nintendo oktoberspillene for NES Online, et Netflix-aktig tilbud for retrospill som man automatisk får tilgang på når man abonnerer på Switch’ onlinetjeneste. Men i tillegg til å slippe de tre tidligere annonserte spillene, kom Nintendo med en ekstra godbit som de ikke hadde sagt noe om i forkant – The Legend of Zelda: Living the life of luxury.

Lettere versjon av Zelda

Denne er vel rimelig kjent.
Det er ikke like farlig nå som det var før.

The Legend of Zelda: Living the life of luxury er rett og slett en helt ny utgave av det originale The Legend of Zelda for NES, der Nintendo har gitt deg noen ekstra godbiter fra starten av. Du får et hefig sverd og et magisk skjold, som i originalutgaven ville tatt deg flere timer å finne, og i tillegg får du massevis av penger slik at du kan kjøpe andre hjelpemidler helt fra starten av.

Dermed blir spillet temmelig mye enklere i begynnelsen enn originalutgaven var, selv om vanskelighetsgraden sikkert jevner seg litt mer ut etter hvert. Resten av spillet ser nemlig ut til å være identisk med originalen, det er bare utgangspunktet ditt som blir et par-tre hakk greiere. Om du fullfører det, får du tilgang til en vanskeligere versjon.

De andre spillene

Oktoberoppdateringen inkluderte som nevnt også tre andre spill, som var annonsert på forhånd. Disse er golfspillet NES Open Tournament Golf, kanonballspillet Super Dodgeball og hjernetrimmeren Solomon’s Key.

Sistnevnte kom opprinnelig til en rekke plattformer, slik som Sega Master System, PC og Commodore 64, mens NES Open og Super Dodgeball var Nintendo-eksklusive. Golfspillet ble imidlertid først lansert på Famicom Disk System i Japan, og kom først senere til vestlige NES-konsoller.

Det gjenstår å se om Nintendo vil fortsette å by på overraskelseslanseringer hver måned – faren med å gjøre det én gang er jo at det dukker opp en forventning om at de vil gjøre det igjen senere, noe de utvilsomt er klar over selv. I november skal de etter planen lansere skytespillet TwinBee, plattformspillet Metroid og arkadespillet Might Bombjack.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.