Husker du Hamsterball?

Marble Race er en hyllest til Hamsterball og Marble Madness.

Hamsterball fra 2004 var et av de første «indie»-spillene jeg kjøpte via nedlasting (faktisk tror jeg fortsatt jeg har en utskrift av kvitteringen liggende). Det er et herlig lite arkadespill tungt inspirert av Atari-klassikeren Marble Madness, der poenget er å rulle ei kule (eller strengt tatt, en ball med en hamster i) gjennom en serie stadig mer intrikate nivåer, så raskt som overhodet mulig.

Flerspiller.
Flerspiller.

Klinkekuler i abstrakte labyrinter

Nylanserte Marble Race beskrives som en hyllest til de to nevnte spillene, og en rask test av gratisutgaven (som du kan spille direkte i nettleseren) bekrefter at utvikleren har gjort en ganske god jobb. Faktisk ble den raske testen til en middels lang test, før jeg kom på at klokka nærmer seg 11 og jeg fortsatt ikke har fått ut noe på Spillhistorie.no i dag.

Om du også liker gratisutgaven, kan du nå kjøpe fullversjonen på Steam. Merk at spillet ikke er ferdigutviklet enda, så her har vi nok en «early access»-utgivelse. Men selve spillet skal være rimelig «ferdig», og det som i hovedsak gjenstår (ifølge utvikleren, i alle fall) er å fikse opp redigeringsverktøyet som lar spillerne skape egne nivåer.

Utvikleren lover også nye nivåer. Spillet skilter med mange nivåer allerede, og det har også en tilsynelatende ganske artig flerspillermodus som både inkluderer samarbeidsspill og konkurranse mellom spillerne. Det er forøvrig også ute på Android.

Forresten, hvis du liker slike rullende klinkekuler-spill, men kanskje heller vil ha noe som fokuserer mindre på fart og mer på gåter, så ser det ut som fjorårslanseringen The Little Ball That Could er noe for deg.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.