Redd menneskeheten i AI War 2

Storstrategispillet AI War fikk enorme mengder med ros. Nå er oppfølgeren ute på Steam.

Strategispillet AI War har utviklet seg til å bli en skikkelig kultklassiker, og nå har oppfølgeren blitt lansert i «early access». Som i originalspillet er konseptet at menneskeheten har klart å utvikle en supersmart kunstig intelligens, som så har gått amok og tatt over omtrent hele galaksen. Du spiller en av få gjenværende menneskefraksjoner, og må prøve å slå tilbake.

Tror man bare skal gi opp å detaljstyre dette.
Tror man bare skal gi opp å detaljstyre dette.

Asymmetrisk krigføring

Det som er greia i dette storstrategispillet, er at du i praksis har tapt når spillet begynner. Motstanderen er enormt mektig, og kan i utgangspunktet knuse deg så lett som ingenting. Men ved hjelp av geriljakrigføring og kløkt kan du kanskje klare å bygge opp en slagkraftig motstandsstyrke samtidig som du prøver å holde deg sånn nogenlunde under radaren.

Spillet skildrer altså en asymmetrisk konflikt, der du og eventuelle allierte må bekjempe en motstander som egentlig er mye sterkere enn dere. Det hele foregår i en dynamisk og levende galakse som heldigvis sørger for at datamotstanderen får mer enn bare deg og dine venner å forholde seg til.

AI War 2 skal ha fått en hel rekke kraftige oppdateringer i forhold til originalen. Grafikken er nå i 3D, grensesnittet har blitt fullstendig redesignet, og utviklerne i Arcen Games skal ha brukt mye tid på å analysere og raffinere konseptene fra originalspillet og de seks(!) ekspansjonene det fikk foran implementeringen i oppfølgeren.

Merk at tidligversjonen ikke har samarbeidsflerspiller enda, men at dette er noe som kommer. Ellers vil spillet få en bråte med nye enheter og helt sikkert massevis av endringer og forbedringer i spillbalansen, før den endelige versjonen skal slippes i løpet av andre kvartal neste år. Du forventer helt sikkert en trailer, så det skal du få:

Ooh, liker musikken! Men Arcen Games’ har jo ofte glimrende musikk i spillene sine, så det bør ikke være noen overraskelse. Jeg elsker for eksempel lydsporet i The Last Federation, som i skrivende stund har 80% avslag på Steam (og ja, selve spillet er også veldig kult, så løp og kjøp).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.