Se verdens beste Tetris-spillere i aksjon

Finalen i Classic Tetris World Championship ble arrangert denne helgen.

Tetris har hektet millioner av spillere siden det debuterte i hjertet av Sovjetunionen i 1984. Internasjonalt slo det gjennom på plattformer som Commodore 64, men det var først da Nintendo ga ut spillet på NES og Game Boy at det ble et verdensfenomen. I dag rangeres det som et av tidenes mest kjente spill; uansett hvor mye eller lite du spiller spill, vet du hva Tetris er.

Verdensmesterskap i Tetris

Denne helgen gikk Classic Tetris World Championship av stabelen i Portland i Oregon. Her møttes verdens beste Tetris-spillere til dyst i NES-versjonen av spillet, og hvis du har sett filmen Ecstasy of Order vil du sikkert dra kjensel på noen av dem.

I selve finalen møtte fjorårsvinneren Jonas Neubauer (som totalt har vært verdensmester syv ganger) den 16-årige «nykommeren» Joseph Saelee, og disse to karene spiller på et så høyt nivå at det nesten gjør fysisk vondt i hjernen å se på.

Du kan se finalen her (den starter cirka to timer og femten minutter inn i opptaket), eller hoppe videre for å lese hvem som vant og se de avgjørenede øyeblikkene:

At Neubauer skulle havne i finalen var nok noe de fleste forventet, men at Saelee skulle var det nok færre som hadde tippet. På veien dit slo han blant annet den legendariske Tetris-spilleren Koryan, og dermed var han allerede mesterskapets overraskelsesmann. Det var imidlertid ikke nok for unggutten:

Imponerende!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.