Hellgate: London prøver på nytt

Spillet som allerede har dødd og stått opp igjen én gang, får ny Steam-lansering snart.

Hellgate: London ble først lansert i 2007, og kunne egentlig beskrives som Diablo, bare gjenskapt som et førstepersons skytespill. Samtidig hentet det inn MMO-elementer, ved at det la vekt på samarbeid mellom spillere. I dag er denne kombinasjonen av enspiller og flerspiller noe vi ser ganske ofte, men da Hellgate: London først kom ut, var det rimelig nytt.

Dessverre for Blizzard-veteranene i Flagship Studios, ble ikke spillet den suksessen de hadde håpet. Selskapet la ned virksomheten i 2008, og spillet ble stengt året etter. Rettighetene ble kjøpt av koreanske HanbitSoft, som relanserte en endret og utvidet versjon av spillet noen år senere, men denne ble på sin side lagt ned i 2016.

Zombier må selvsagt alltid med.
Zombier må selvsagt alltid med.

Født på nytt som enspillerspill

Nå kommer spillet tilbake enda en gang. Den 15. november skal en ny versjon lanseres på Steam. Denne skal være enspillerfokusert, og inkludere alt det tidligere lanserte innholdet (inkludert tidligere flerspiller-eksklusivt innhold fra Hellgate: Tokyo).

Det ser ut som «premium»-gjenstander vil spille en viktig rolle, og det gjenstår å se i hvor stor grad forretningsmodellen kommer i veien for moroa.

Spillet foregår etter en apokalyptisk hendelse der det ble åpnet portaler til Helvete, og demoner strømmet ut for å kose seg med menneskekjøtt. Du spiller en overlevende som må kjempe seg gjennom stort sett dataskapte miljøer på jakt etter demoner og utstyret deres. Det er seks ulike klasser å velge mellom.

Hanbitsoft sier at spillets relansering kommer etter mye støtte fra spillmiljøet.

For mer informasjon om Hellgate: London, kan du lese min anmeldelse. Neida, den er nok ganske utdatert. Jeg skal spare deg for klikket ved å si at jeg ikke falt helt for spillet da jeg opprinnelig testet det, og jeg har heller ikke spilt det siden. Men jeg likte konseptet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.