Naturkatastrofene kommer til Civilization VI

Klimaendringer, naturkatastrofer og fremtidsteknologier er noen av nyhetene i Gathering Storm-ekspansjonen.

Etter et ærlig talt temmelig irriterende PR-stunt har Firaxis i dag annonsert den neste ekspansjonen for Sid Meier’s Civilization VI. Den heter Civilization VI: Gathering Storm, og som lekkasjen fra en stund tilbake indikerte, introduserer den blant annet naturkatastrofer. Men den går langt dypere enn å slenge inn en vulkan her og et jordskjelv der.

Disse bildene blir sikkert analysert opp, ned og i mente.
Disse bildene blir sikkert analysert opp, ned og i mente.

Den levende planeten

Firaxis selv beskriver Gathering Storm som den største ekspansjonen de noensinne har laget for et Civilization-spill. Her får vi blant annet et værsystem som dynamisk vil kunne skape alt fra tornadoer og orkaner til snøstormer og sandstormer, samt oversvømmelser og tørker.

I tillegg vil menneskeskapte klimaendringer gjenintroduseres. Hvilke energikilder du velger å bruke vil være med å påvirke hele kloden, og klimagasser i atmosfæren vil kunne resultere i blant annet stigende havnivå.

Men du får også nye muligheter til å forhindre dette – ikke bare blir nye energikilder tilgjengelige, men du kan også bygge ting som diker og demninger for å beskytte landområdene dine.

Oops!
Oops!

Vi får også stifte bekjentskap med vulkaner, og her handler det mer om risiko og belønninger. Å bygge i nærheten av en vulkan vil for eksempel gi deg tilbar på ekstra fruktbar mark – men om den får et utbrudd, kan det være du vil angre senere.

Inn i fremtiden

Spillet får også en rekke andre nyheter, slik som en helt ny teknologisk æra etter den moderne tidsalderen, der teknologitreet visstnok skal være litt mindre forutsigbart enn det er i de eksisterende æraene. Totalt har ekspansjonen ni nye vitenskapelige teknologier og ti nye sosiale teknologier. Atten nye enheter er også med.

Firaxis har også introdusert en egen diplomatiseier, som kan låses opp via en World Congress, der man også kan påvirke verden og andre nasjoner ved å fremme og stemme på ulike resolusjoner.

Dette var en lang bro.
Dette var en lang bro.

Ellers loves vi en rekke nye landskapsforbedringer. Vi kan for eksempel bygge kanaler nå, inkludert Panamakanalen, og vi kan også bygge jernbaner og tunneller. Pakken introduserer faktisk hele femten nye forbedringer, samt fem nye distrikter med ni nye bygninger.

Andre tall inkluderer ni nye ledere for åtte nye sivilisasjoner, syv nye menneskeskapte underverker og syv nye naturlige underverker. I tillegg skal spionasjesystemet ha blitt oppgradert, og det samme har både kultur- og vitenskapsseieren.

Civilization VI: Gathering Storm skal etter planen slippes den 14. februar, og du kan lese mer om den på det offisielle nettstedet. Prisen blir 349 kroner på Steam. Trailer:

5 kommentarer om “Naturkatastrofene kommer til Civilization VI”

  1. Oversvømmelser og demninger, ja. Tenker at hele overflaten fortsatt er samme høyde over havet da (så ikke akkurat SMAC-standard). :p

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.