Husker du Slicks ‘N’ Slide?

Her er en 8-bits-versjon for tre klassiske datamaskiner. Pluss: Du kan fortsatt få tak i originalen.

Slicks ‘N’ Slide er et klassisk racingspill som opprinnelig ble utgitt som «shareware» for MS-DOS i 1993. Spillet bruker Super Sprint-modellen, og lar opp til fire spillere kappkjøre mot hverandre på stadig mer intrikate baner. Hver bane får plass på én skjerm.

Denne banen kjenner du kanskje igjen.
Denne banen kjenner du kanskje igjen.

Ute på tre plattformer

Nå har en indie-utvikler ved navn Anthony Beaucamp skapt en overraskende trofast 8-bits-versjon av Slicks ‘N’ Slide. Den heter rett og slett bare 8bit Slicks, og er for øyeblikket tilgjengelig for Commodore 64, Atari XL/XE og Apple IIe. Du kan kjøre alene mot opp til tre dataspillere, eller spille sammen med andre spillere over nettet eller på samme maskin.

Jeg tok en runde med Commodore 64-versjonen i emulator, og syntes det hele fungerte veldig godt. Kjøremodellen er overraskende artig, og banene er varierte (og ganske pene). Jeg testet kun spillet alene – skal man spille over nettet må man registrere seg på det offisielle nettstedet.

Forresten, det originale Slicks ‘N’ Slide er fortsatt tilgjengelig på nettet. Besøk det offisielle nettstedet for å laste ned Shareware-versjonen, og hvis du har PayPal kan du til og med kjøpe fullversjonen. Merk at du må bruke DOSBox for å kjøre spillet på en moderne Windows-maskin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.