Postapokalyptisk rollespill med en østeuropeisk vri

Nylanserte Atom RPG beskrives som et russisk Fallout av mange spillere.

Om du savner Fallout-spillene, men kanskje har lyst på en litt mer østeuropeisk vri på konseptet, kan du ta en titt på det nylanserte rollespillet Atom RPG. Spillet skal være inspirert av klassiske rollespill som Fallout, Wasteland og Baldur’s Gate, og brukeranmeldelsene så langt er generelt positive, med «et russisk Fallout» som en frase som går igjen.

Rust er essensielt for den postapokalyptiske opplevelsen.
Rust er essensielt for den postapokalyptiske opplevelsen.

Postapokalyptisk ødeland

Spillet finner sted tidlig på totusentallet, etter at supermaktene bombet hverandre sønder og sammen i 1986. Du spiller en av overleverne, som nå må utforske det sovjetiske ødelandet for å hindre en gjeng galninger i å ødelegge det som er igjen av menneskeheten.

Atom RPG skal ifølge utviklerne by på rikelig med muligheter til å skreddersy figuren din, et GURPS-inspirert rollespillsystem der egenskapene dine påvirker alt fra samtalemuligheter til hvordan oppdrag kan løses, turbasert kamp inspirert av Fallout 1 og 2, en mengde oppdrag og sideoppdrag med flere alternative løsninger og mye mer.

Det høres ikke dumt ut, altså, men utover de positive brukeranmeldelsene aner jeg jo ikke om det leverer hva det lover. Om du er interessert i å lære mer om tankene bak spillet, kan du se dette Matt Chat-intervjuet med en av utviklerne:

Og her er lanseringstraileren:

En kommentar om “Postapokalyptisk rollespill med en østeuropeisk vri”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.