Competition Pro USB har kommet i ny utgave

Skal ha mye kortere responstid enn den gamle.

Competition Pro USB er en nyversjon av den klassiske Competition Pro-joysticken, som var en gjenganger på Commodore 64, Amiga og andre plattformer. USB-versjonen har vært populær, blant annet hos de som spiller mye på emulator og dermed får en litt mer autentisk opplevelse enn man gjør med tastaturet. I tillegg fikk TheC64 Mini nylig støtte for Competition Pro USB.

Å finne en slik joystick har imidlertid ikke vært så voldsomt lett i de siste årene, ettersom produksjonen ble avsluttet for en god stund siden. Nå er den imidlertid tilbake, i en ny utgave, for å markere 20-årsjubileet til den tyske produsenten Speedlink.

Den er nesten lik bestefaren.
Den er nesten lik bestefaren.

Forbedret utgave

Den nye utgaven heter Competition Pro Extra USB, og er kompatibel med både datamaskiner og Android-baserte systemer (med adapter). Den ser stort sett ut til å være lik den gamle, men innmaten har fått en liten oppgradering, og responstiden skal derfor være mye kortere enn før. Det vil kort sagt si at det går kortere tid fra du gjør noe på stikka til du ser resultatet på skjermen.

Personlig har jeg aldri opplevd responstiden som problematisk med de gamle Competition Pro USB-modellene, men jeg kjenner til folk som har en annen mening, og skal man spille arkadeklassikere som Uridium kommer selvsagt hvert mikrosekund godt med for å øke overlevelsesraten.

Dessverre ser det ikke ut til at noen norske butikker har tatt stikka inn enda, og prisen når man importerer kommer noen hakk over 350-kronersgrensa, hvilket vil si at joysticken blir rimelig dyr for oss nordmenn. Antakeligvis litt for dyr, all den tid konstruksjonen ikke er like solid som i åttitallsversjonen.

Jeg har sendt en e-post til Speedlink for å høre om de har noen planer om norsk distribusjon, og vil oppdatere artikkelen om de skulle være så hyggelige å svare.

I mellomtiden kan du se en teknisk analyse av joysticken (sammenlignet med gamleversjonen samt en adapterløsning), da med tanke på bruk med TheC64 Mini:

Det er kanskje på tide noen kommer opp med en Tac-2 USB-folkefinansiering?

3 kommentarer om “Competition Pro USB har kommet i ny utgave”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.