Paradox har overtatt Prison Architect

Og vurderer å lage flere «Architect-spill» i fremtiden.

Her er en uventet nyhet: Den svenske spillutgiveren Paradox har kjøpt rettighetene til Introversions populære fengselsspill, Prison Architect. Ifølge en pressemelding vil de ta over spillet på alle plattformer, og er også de som kommer til å utvikle spillet videre.

Lag ditt eget fengsel i Prison Architect.
Lag ditt eget fengsel i Prison Architect.

I tillegg skriver de at de utforsker muligheten til å lage flere spill med det de nå kaller «Architect»-IP-en.

Har samarbeidet før

Nyheten kommer kanskje ikke helt ut av det blå, ettersom Paradox og Introversion lenge har samarbeidet på mobilversjonene av spillet. Men det er likevel litt overraskende at Introversion nå selger unna sin aller største suksess.

Mark Morris fra Introversion forteller at de føler de har tatt spillet så langt som har vært mulig over de nesten ti årene (hjelpes!) de har jobbet med det. Nå gleder de seg til å se hvor Paradox tar spillet videre, samtidig som de nå får sjansen til å jobbe med nye ting. Den vesle, britiske utvikleren planlegger å si mer om fremtidsplanene sine snart.

Prøv å unngå situasjoner som dette.
Prøv å unngå situasjoner som dette.

Paradox-sjefen Ebba Ljungerud lover på sin side at de skal behandle Prison Architect på en god måte i tiden som kommer. Det blir spennende å se hva de finner på, skjønt en ekspansjonspakke eller femten ligger nok i kortene.

Om du ikke kjenner til Prison Architect fra før, er det altså et strategispill der du må bygge og drive ditt eget fengsel. Spillet har mange av de samme elementene som et typisk SimCity-aktig byggespill, men går i langt større detalj når det kommer til det å simulere de individuelle fangene i fengselet ditt.

Prison Architect har solgt over to millioner kopier til nå, og i de siste månedene har Introversion jobbet med å implementere flerspillerfunksjonalitet i spillet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.