Tropico 6 er utsatt et par måneder

Årsaken er at det ikke er noe mer enn et godt spill enda, ifølge Kalypso-sjefen.

Tropico 6 skulle egentlig ha blitt sluppet i fjor, før det ble utsatt til januar. Men om du hadde gledet deg til å drømme deg bort fra vinterkulden i en karibisk bananrepublikk denne måneden, må du finne på noe annet. Nå har det nemlig blitt utsatt til den 29. mars.

Sjefen for utgiver Kalypso, som også eier selskapet, har skrevet litt om hvorfor i et åpent brev til tilhengerne. Han forteller at han spilte Tropico 6 i mange timer i juleferien, og at han likte det han så. Men for ham er det ikke nok å like et spill, han må også elske det. Og det gjorde han tydeligvis ikke her, så nå utsettes altså spillet.

Litt disig, men ellers pent.
Litt disig, men ellers pent.

Siden han skjønner folk som har forhåndsbestilt kan bli skuffet over at avgjørelsen ble annonsert såpass tett opptil den planlagte lanseringen, sier han at alle de som har forhåndsbestilt spillet vil få den første ekspansjonspakken gratis.

Bygg en egen øynasjon

Tropico 6 ble annonsert i 2017, og i motsetning til de forrige Tropico-spillene lansert av Kalypso, er det ikke ungarske Haemimont Games som lager det. I stedet har oppgaven gått til et studio ved navn Limbic Entertainment, som tidligere har vært involvert i Might & Magic Heroes-serien. Byttet av utvikler er kanskje en av grunnene til at ting har tatt litt ekstra tid.

Ellers ser mye ut til å være ved det samme – målet er altså å bygge opp en karibisk bananrepublikk, og holde seg ved makta så lenge som mulig. I likhet med tidligere spill får vi altså et bybyggerspill med litt ekstra politikk og slikt, og denne gangen loves vi blant annet muligheten til å spre samfunnet vårt over flere øyer.

Angående utsettelsen, så er det jo litt fristende å være kynisk her, og si at Kalypso er eksperter på å gi ut rimelig solide spill som det er litt vrient å faktisk elske. Vi får jo håpe at sjefen er like streng neste gangen selskapet planlegger å gi ut et The Patrician-spill for eksempel.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.