Lyst til å utforske en ekte modell av Tsjernobyl?

Isotopium er et nettspill der du får styre et fjernstyrt kjøretøy i virkelige omgivelser.

Her er et veldig kult konsept: Et nettspill som gir deg direkte kontroll over en fjernstyrt liten stridsvogn i en ekte modell av Tsjernobyl-området. Når du logger deg på, får du en direkte videofeed fra roboten, og kan styre den ved hjelp av piltastene. Den har også et lys som kan skrus av og på, og andre funksjoner.

Min robot startet inne i et bygg.
Min robot startet inne i et bygg.

Poenget er å finne energikrystaller rundt om i miljøet, men i utgangspunktet er det artig nok å bare kjøre rundt, og oppleve den forseggjorte modellverdenen.

Avansert nettleserspill

Du spiller spillet i nettleseren (Chrome er anbefalt), og det er gratis å lage en konto for å teste det. Ulempen er imidlertid at det tar veldig kort tid før du går tom for energi, og må punge ut for å få spille mer. Nok energi for cirka én times spill koster 11 euro, altså cirka 107 kroner akkurat nå (kjøper du mer tid blir det billigere per time).

Jeg kom meg ut på gata etter hvert.
Jeg kom meg ut på gata etter hvert.

Den litt stive prisen kan nok forklares med at du spiller med ekte utstyr i ekte miljøer, som konstant må holdes under oppsyn av noen, og at det også er begrenset hvor mange som faktisk kan kjøre rundt i modellversjonen av Tsjernobyl samtidig.

Modellmiljøene skal være på 210 kvadratmeter, og gjenskaper den forlatte byen Pripyat (som mange av oss også har vært innom i STALKER-serien). De skal være opplyst av 340 lamper, og tillater 30 spillere samtidig. Det tok seks måneder for tre utviklere å bygge modellen. De jobber også med en Mars-basert arena.

Du blir nok litt skuffet over hvor kort tid det tar før energien er brukt opp og du må åpne lommeboka for å spille videre, men likevel syntes jeg opplevelsen var såpass kul i seg selv at jeg anbefaler at du prøver spillet.

Via PC Gamer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.