Populær SNK-samling slippes for PS4 snart

SNK 40th Anniversary Collection byr på 24 mer eller mindre kjente klassikere fra Japan.

Etter å ha fått rikelig med skryt på Switch, er SNK 40th Anniversary Collection endelig på vei til et nytt format. Samlingen slippes nemlig på PS4 den 22. mars her i Europa, og den nye versjonen kommer med alle spillene fra Switch-versjonen, samt muligheten til å spille dem i 4K. Vi får håpe den også kommer til PC og Xbox One etter hvert.

Siden størsteparten av dagen har forsvunnet for meg og klokka nå nærmer seg fire, tenker jeg det kanskje er like greit å bare kopiere det jeg skrev om pakken sist – til glede for nye lesere, og forhåpentligvis ikke så veldig stor irritasjon for de gamle. Så:

Jeg hadde Ikari Warriors på Commodore 64 i sin tid.
Jeg hadde Ikari Warriors på Commodore 64 i sin tid.

SNK før Neo-Geo

SNK 40th Anniversary Collection feirer den lange historien til spillprodusenten SNK, som ble grunnlagt i 1978. I dag er det japanske selskapet mest kjent for sin Neo-Geo-konsoll, og serier som Metal Slug og King of Fighters, men det denne pakken fokuserer på er de mange spillene de lagde før Neo-Geo tok over det hele.

Samlingen inneholder en rekke klassiske arkade- og konsollspill fra åttitallet, inkludert Ikari Warriors-serien, Alpha Mission, Athena, Prehistoric Isle og Psycho Soldier. En ting som gjør den ekstra interessant er at den inneholder både arkade- og konsollversjonen av flere spill. Disse kan ofte være svært forskjellige.

Rare greier!
Rare greier!

Frank Cifaldi, som har ledet utviklingen av SNK 40th Anniversary Collection, forteller på Twitter at mens spillene som var med pakken i utgangspunktet alle ble valgt for å gjøre pakken så salgbar som mulig, er «ekstraspillene» i større grad valgt for å vise frem spill som ofte blir ignorert.

I tillegg har de brukt anledningen til å fikse spill som ikke fungerer ordentlig på emulatorsystemet MAME, noe som betyr at de eneste versjonene av Ozma Wars, Fantasy og Sasuke vs. Commander der lyden faktisk fungerer slik som i de originale arkadeversjonene finnes i denne pakken.

Her er en PS4-trailer, og under den finner du hele listen over spill:

Spillene i pakken:

 • Alpha Mission (Console & Arcade)
 • Athena (Console & Arcade)
 • Beast Busters (Arcade Only)
 • Bermuda Triangle (Arcade Only)
 • Chopper (Arcade Only)
 • Crystalis (Console Only)
 • Fantasy (Arcade Only)
 • Guerrilla War (Console & Arcade)
 • Ikari Warriors (Console & Arcade)
 • Ikari III (Console & Arcade)
 • Munch Mobile (Arcade Only)
 • Paddle Mania (Arcade Only)
 • P.O.W. (Console & Arcade)
 • Prehistoric Isle (Arcade Only)
 • Psycho Soldier (Arcade Only)
 • SAR: Search and Rescue (Arcade Only)
 • Sasuke Vs. Commander (Arcade Only)
 • Street Smart (Arcade Only)
 • Time Soldiers (Arcade Only)
 • TNK III (Console & Arcade)
 • Vanguard (Arcade Only)
 • Victory Road (Ikari Warriors II) (Console & Arcade)
 • World Wars (Arcade Only)
 • ZMA Wars (Arcade Only)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.