Bygg opp mektige kolonier i Odd Realm

Dette nylanserte spillet beskrives som en kombinasjon av Rimworld og Dwarf Fortress.

Den vesle spillsjangeren som kan kalles «litt som Dwarf Fortress, bare forståelig for vanilge folk» har fått et nytt tilskudd. Det heter Odd Realm, og gir deg kontroll over en gjeng nybyggere som må prøve å overleve i en verden der de trues av alt fra banditter til legendariske guder.

Bygg og grav

Det skorter ikke på detaljer.
Det skorter ikke på detaljer.

Spillet finner sted i dataskapte miljøer satt til fire forskjellie biomer, og lar deg gi nybyggerne dine over ni (kan de ikke bare si ti?) forskjellige yrker. Du kan også bygge over hundre forskjellige våpen, gjenstander og andre hjelpemidler, samt over hundre andre greier.

Samtidig må du grave ut gruver for å skaffe deg ressurser. Men vær oppmerksom på at det er massevis av skumle greier under jorden, så grav med omhu.

Odd Realm har nylig blitt sluppet i «early access», der det etter planen skal være i seks til tolv måneder mens utviklerne bygger videre på spillet med brukermiljøets tilbakemeldinger i tankene. Det ser også ut som spillet vil få mer innhold utover i tidligperioden, skjønt utviklerne mener det allerede nå har nok innhold til å by på en solid spillopplevelse.

Brukeranmeldelsene er generelt positive (skjønt det er ikke så voldsomt mange av dem), og spillet blir blant annet beskrevet som «om Rimworld og Dwarf Fortress fikk et lite barn sammen.» Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.