Ekspansjonsbonanza for imperiebyggerspill

Her er fire ferske ekspansjoner for fire 4X-spill (og andre buskvekster).

Det er ikke bare Civilization VI som får ekspansjonspakke i disse dager, og nå har det dumpet inn så mange pressemeldinger at jeg bare måtte samle alt sammen i én sak.

Warhammer 40,000: Gladius – Tyranids.
Warhammer 40,000: Gladius – Tyranids.

Warhammer 40,000: Gladius

Først ut er en nylansert utvidelse for Warhammer 40,000: Gladius, en imperiebygger som er litt mer krigsfokusert enn flesteparten av spillene i sjangeren. Den heter Warhammer 40,000: Gladius – Tyranids, og hvis du har kontroll på Warhammer 40,000-universet skjønner du nok hva som er hovedgreia i denne pakka – altså den glupske tyranid-rasen.

De har en tendens til å spise opp alt de kommer over, og så også i dette spillet. De spiser rett og slett opp terrenget rundt byene de har overtatt, og etterlater seg et ødeland. Dermed må de hele tiden utvide seg, for å få nye områder å spise i seg. For de andre fraksjonene er dette selvsagt litt uheldig. Tyranids har også andre unike elementer, slik som at enhetene deres blir ville (ukontrollerbare) om de ikke er innenfor rekkevidden til en «hive mind.»

Endless Space 2 – Penumbra.
Endless Space 2 – Penumbra.

Endless Space 2 og Endless Legend

Så har vi to ekspansjoner for to 4X-spill fra samme utvikler, nemlig franske Amplitude. Den 24. januar slipper de Endless Space 2 – Penumbra for romstrategispillet Endless Space 2, og Endless Legend – Symbiosis for det Civilization-aktige fantasy/sci-fi-spillet Endless Legend.

Endless Space 2 – Penumbra introduserer hacking og muligheten til å gjøre enhetene dine usynlige, samt en unik fraksjon ved navn The Umbral Choir som utnytter seg av disse mulighetene. Umbral Choir holder til i ett skjult solsystem gjennom hele spillet, men kan også etablere skjulte baser i systemene til nøytrale og fiender.

Galactic Civilizations III: Retribution.
Galactic Civilizations III: Retribution.

Endless Legend – Symbiosis introduserer store beist som vandrer rundt på kartet og tar kontroll over nøytrale territorier. I tillegg kommer rasen The Mykara, som er en intelligent sopp-aktig sak som sprer seg gjennom et massivt rotsystem.

Galactic Civilization III

Sist ut har vi en ekspansjon for Stardocks Galactic Civilizations III, som heter Galactic Civilization III: Retribution. Den skal slippes i løpet av vinteren, og inkluderer to nye sivilisasjoner, muligheten til å konstruere «hypergates» og mektige artefakter som gir eierne unike egenskaper. Dette skal være spillets største ekspansjon til nå, og mer informasjon finner du ved å følge lenken fra et par setninger tilbake.

Phew!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.