Retrotimen: Spillmusikk!

Dagens episode av Retrotimen er (nesten) fullstendig dedikert til spillmusikk.

Spillmusikk har utviklet seg langt siden syttitallets enkle pipelyder, og i dag preges spill ofte av storslått orkestermusikk. Men det mange av oss tenker på når vi hører begrepet spillmusikk, er nok tiden der distinkt spillmaskinvare i større grad preget lydbildet enn det som er tilfellet i dag.

Plattformer som Commodore 64, Amiga, NES og Master System har alle sine egne lydsystemer som sikret at deres spill hørtes særegne og unike ut, og i tillegg har vi de klassiske lydkortene for PC og deres MIDI-lyder.

I dagens episode av Retrotimen er det spillmusikk som er temaet, og i den forbindelse har det faste panelet (Otto, Lars og Rasmus) fått med seg Halvard Ulsund. Han har mange jern i ilden, men gjester Retrotimen som komponist og spillentusiast. Her kan dere høre episoden:

Mer Retrotimen?

Nye episoder av Retrotimen slippes altså hver fredag, og om du ikke vil gå omveien om Spillhistorie, kan du følge dem på Facebook og Soundcloud. Du kan dessuten få med deg episodene på Radio Trondheim (hver tirsdag klokken 18.00).

Du kan også svippe innom podcastens offisielle nettsted. I tillegg er det mulig å støtte Retrotimen på Patreon.

… og, siden den trekkes frem i episoden, her er musikken fra Turrican 2 på Amiga:

En kommentar om “Retrotimen: Spillmusikk!”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.