Husker du State of War-spillene?

Sanntidsstrategispillet State of War er nå ute på Steam, sammen med utvidelsen Warmonger.

Hvis du liker klassiske sanntidsstrategispill med 2D-grafikk og gigantiske eksplosjoner, er sjansene kanskje store for at du var innom enten State of War eller State of War: Warmonger tidlig på totusentallet. Hvis du likte opplevelsen, og kunne tenke deg et gjensyn med spillene, er de nå ute på Steam i en samlepakke.

Nevnte jeg at spillet har store eksplosjoner?
Nevnte jeg at spillet har store eksplosjoner?

Massevis av oppdrag

For nye spillere snakker vi altså om tradisjonell sanntidsstrategi i Command & Conquer-stil, der du bygger baser og leder futuristiske hærer rundt på slagmarken. Totalt inneholder pakken 38 oppdrag – 22 fra originalspillet og 16 fra Warmonger. Spillene høstet i sin tid skryt for grafikken, og skilter med massevis av kule effekter (og, som nevnt, veldig store eksplosjoner).

Det virker interessant nok som de slovakisk-utviklede spillene kanskje var mer populære i Kina enn i vesten, for Steam-lanseringen kommer med støtte for kinesisk språk, og en majoritet av brukeranmeldelsene ser ut til å være kinesiske.

Utviklerne forklarer at de måtte redesigne mye av spillmotorens kode for å få spillene til å kjøre på nyere Windows-versjoner, og at de også planlegger å støtte dem med nye oppdateringer senere.

Fra skaperne av Napalm

Jeg må innrømme at jeg helt hadde glemt disse spillene bort (jeg husker dem nå som jeg ser dem, men uten den triggeren hadde jeg neppe kommet på at de eksisterte). I stedet husker jeg faktisk «forgjengeren» et lite hakk bedre. Det spillet het Napalm: Crimson Crisis, og var en tittel vi Amiga-eiere kunne vise til for å bevise at vår plattform også kunne kjøre fancy sanntidsstrategispill.

Utvikleren sto også bak et rollespill ved navn Gods: Land of Infinity, som jeg likte ganske godt til tross for relativt lave produksjonsverdier. Det er litt artig å se at de fortsatt eksisterer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.