Retrospilltjenesten Antstream er snart klar

Strømmetjenesten får 400 spill ved lansering, inkludert klassikere for Commodore 64 og Amiga.

Antstream er en spillstrømmetjeneste ikke helt ulik Googles Stadia-satsning, men kun for retrospill. Utviklerne bak tjenesten sier de har sikret seg rettighetene til over 2000 spill, og at den vil få 400 ved lansering. Det som er litt interessant her, er at spillene blir tilgjengelige i flere versjoner, slik at du for eksempel kan velge mellom Commodore 64 eller ZX Spectrum-versjonen av samme spill.

Spillutvalget ser ut til å være hentet primært fra plattformer som Amiga, Commodore 64 og ZX Spectrum, med en god del arkadespill lagt inn i miksen. Det virker med andre ord ikke som Antstream har fått med seg noen store konsollholdere på laget, men til gjengjeld får de mye unikt innhold her. Her er en liste over annonserte spill.

Tjenesten skal i utgangspunktet være tilgjengelig i Europa og Nord-Amerika, og man kan spille på Windows, Mac, Android og Xbox One (samt iOS-støtte i fremtiden). Den skal etter planen lanseres mot slutten av året.

Nå har utviklerne startet en folkefinansieringskampanje, som de selv sier handler om å promotere tjenesten, få tilbakemelding fra brukerne, og få penger til å forbedre den og sikre lisensene for nye spill. Backere kan også betale for tidlig tilgang; i så fall får de prøve seg på Antstream allerede i mai, ifølge utviklerne. Her er Kickstarter-videoen:

Interessant tjeneste

Det blir definitivt interessant å følge med på denne tjenesten, spesielt siden den fokuserer på retroplattformer som tilsynelatende har blitt glemt av de større aktørene i spillindustrien. Men strømmeløsningen må være ekstremt god for at disse spillene skal være spillbare – å spille Pinball Dreams eller Uridium via nettet høres nærmest umulig ut.

Samtidig er det jo helt klart greit med en tjeneste som enkelt lar folk teste et bredt utvalg spill, uten å styre med verken emulatorer eller andre kompliserende elementer, spesielt om prisen blir grei. At disse spillene er offisielt lisensierte er jo også et pluss.

De med begrenset data per måned (slik som meg, som bor et steinkast utenfor Norges femte største by men likevel ikke kan få verken fiber eller bredbånd via telefonlinja) kan nok uansett ikke bruke Antstream; å bruke flere gigabytes per måned på å strømme spill som i utgangspunktet ikke tar mer enn en håndfull kilobytes å laste ned virker temmelig meningsløst.

Personlig syntes jeg også det trist at lisenseierne ikke gidder å selge disse spillene sine selv, i samlinger på for eksempel GOG eller Steam. Jeg skjønner at jeg ikke nødvendigvis er en del av Antstreams målgruppe, men jeg vil mye heller eie spillene selv enn å leie tilgang på dem. På den andre siden kan det jo tenkes at Antstream vil lede til økt interesse rundt disse spillene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.