STALKER-aktige Chernobylite med suksess på Kickstarter

Spillet byr på førstepersons overlevelsesskrekk satt til Tsjernobyl-sonen.

Polske The Farm 51 har en rekke førstepersonsskytere på rullebladet, inkludert den relativt ferske utgivelsen Get Even. Nå jobber de med et spill som åpenbart har hentet inspirasjon fra STALKER-serien (spillfiguren refereres til og med til som en «stalker»).

Spillet heter Chernobylite, og som inspirasjonskilden finner det sted i og rundt atomkraftverket i Tsjernobyl. Det benytter seg blant annet av 3D-scanningsteknologi for å sikre at miljøene stemmer med virkeligheten (så får det bare være at de har litt flere mutanter og andre overnaturlige greier, der virkelighetens versjon gradvis utvikler seg til et paradis for høyst naturlige vesener).

Som STALKER-spillene er Chernobylite et enspillerspill, der du må utforske miljøene og skaffe ressursene du trenger for å overleve. Samtidig må du forholde deg til andre «stalkere», som du kan samarbeide med – men utviklerne advarer om at de alltid har egne agendaer, så det er neppe så smart å stole fullstendig på dem.

Det er alltid gøy å svippe ut i skogen.
Det er alltid gøy å svippe ut i skogen.

Populær folkefinansieringskampanje

Selv om det er fristende å bruke ordet «klone» når Chernobylite beskrives, ser det ut til å ha flere spennende aspekter, og det er jo heller ikke slik at markedet flommer over av førstepersons overlevelsesspill i STALKER-stil. Derfor er det kanskje ikke så rart at spillets folkefinansieringskampanje på Kickstarter har blitt en suksess.

Per i dag har utviklerne «samlet inn» (ingen penger trekkes før kampanjen er over) like over én million kroner, og de har dermed passert målet på litt under 860 000 kroner. Med sytten dager igjen av kampanjen, ser det ut som budsjettet blir en del høyere enn de hadde planlagt – forhåpentligvis betyr ikke det at de tar helt av, og ender opp med å miste kontroll over ambisjonsnivået.

Planen per nå er å lansere en tidligversjon på Steam i november. Spillet skal også komme til konsoll, men hvor lang tid det tar til den versjonen dukker opp er sikkert avhengig av hvor lang tid spillet ender opp med å bli i «early access». Utviklerne regner med at konsollversjonen er klar i 2020 eller 2021.

Som vanlig betyr ikke det at jeg skriver om en folkefinansieringskampanje at jeg nødvendigvis anbefaler folk å backe prosjektet. Men det virker som et spennende spill å følge med på. I forbindelse med folkefinansieringen har utviklerne lagt ut en video som viser cirka en halvtime med spilling. Den kan du se her:

Og her har du traileren:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.