Det nye NES-spillet Micro Mages er ute på Steam

Kan spilles i Steam, eller kopieres over til ekte maskinvare om du heller vil det. Fysisk spillkassett følger snart.

Det er ikke så ofte det dukker opp ekte NES-spill på Steam, men det er nettopp dette Micro Mages er. Spillet kommer ferdigoppsatt med emulator, men om du vil spille det på ditt eget emulatorsystem eller overføre det til ekte maskinvare ved hjelp av noe slikt som Everdrive, kan du hente ut ROM-filen fra Steam-mappen med utviklerens velsignelse.

Pent!
Pent!

Steamofobe kan i stedet kjøpe spillet på Itch.io (der ROM-filen er tilgjengelig i en separat nedlasting). En fysisk kassettversjon er også på trappene, og vil slippes i løpet av mai.

Hopping og spretting for opp til fire spillere

Micro Mages er altså et nytt plattformspill for Nintendos klassiske spillmaskin, der åtte verdener med 26 nivåer har blitt skviset inn i 40 kilobytes. Opp til fire spillere kan samarbeide seg gjennom lekre, skrollende nivåer, skjønt for flere enn to spillere på en ekte NES må du ha en adaptor som lar deg koble til flere håndkontrollere. Fremgangen lagres gjennom et passordsystem.

Her er en trailer:

Utviklerne har også lagt ut en liten dokumentar der de forklarer hvordan de har presset alt innholdet inn i 40 kilobytes (hvis du lurer på hvor mye det er, så har vi svaret):

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.