GOG ville ikke ha Heaven’s Vault

Men nå ser de ut til å ha ombestemt seg.

Heaven’s Vault er kanskje det mest spennende spillet jeg har spilt i år, og byr på en unik opplevelse jeg anbefaler alle å bli kjent med (spesielt nå som utviklerne har lukt ut noen av de mer irriterende aspektene).

Ikke interessant nok for GOG?

Spillet har en spennende grafikkstil, med 2D-figurer i dynamiske, tredimensjonale miljøer.
Heaven’s Vault har en spennende grafikkstil, med 2D-figurer i dynamiske, tredimensjonale miljøer.

Spillet kommer fra en anerkjent, BAFTA-nominert spillutvikler og fikk mye positiv omtale før lansering, så en skulle ikke tro det ville vært vanskelig å «selge det inn» til spillbutikker på nettet. Det var det imidlertid, for da utviklerstudioet Inkle spurte nettbutikken GOG om de ville selge spillet, var svaret nei. Til PC Gamer skriver Inkle-grunnlegger Jon Humfrey følgende i en kommentar:

– Vi kan ikke gå i detaljer, men grunnene de ga var basert på spilling av en tidlig versjon, og hva de tror publikumet deres ønsker. Det var definitivt skuffende – vi hadde håpt at GOGs eventyrspillpublikum ville omfavne Heaven’s Vault, og å nå det publikumet kan spille en viktig rolle for hvorvidt små studioer som oss overlever.

Han påpeker at spillet selger godt på Steam, så de klager ikke. PC Gamer tok imidlertid kontakt med GOG, som nå sier de vil se på spillet på nytt. En representant for selskapet forteller at det er sannsynlig de vil forandre mening, basert på mottakelsen spillet har fått.

Representanten understreker også at dette ikke er unormalt, og at de flere ganger har gått tilbake til spill de først har nektet plass på butikken.

GOG ser ikke ut til å ha tatt kontakt med Inkle enda, for de uttrykte overraskelse over nyheten på Twitter. Men det er vel liten grunn til å tro at de vil sette seg på bakbeina om GOG gir lyd fra seg, så tilhengere av DRM-frie spill kan forhåpentligvis se frem til en GOG-lansering av Heaven’s Vault i løpet av månedene som kommer.

Slik fungerer oversettelsene.
Ikke få panikk, men du må lære et nytt språk i spillet.

Åpent eller ikke

Dette er langt fra første gangen GOG sier nei til lovende spill, og situasjoner som dette understreker litt av dilemmaet med spillbutikker på nettet. Mange klager over at det er for mye skvip på Steam, og at det er langt bedre med butikker som manuelt bestemmer hva de skal selge, og begrenser seg til en håndfull utgivelser i uka.

Men det betyr altså samtidig at mange potensielt gode spill aldri slipper gjennom nåløyet. Når det skjer med et såpass profilert spill som dette, kan vi bare tenke oss hvor mange mindre kjente utviklere som må snu i døra, og som dermed har all grunn til å være fornøyde med Steams åpne politikk.

Heaven’s Vault er forøvrig også tilgjengelig på PlayStation 4, så helt uten alternativer har ikke Inkle vært.

En kommentar om “GOG ville ikke ha Heaven’s Vault”

  1. Helt latterlig av GOG, spesielt med tanke på hvor mye ræl de faktisk har sluppet igjennom, mens de nekter flere glimrende spill innpass. Virker som de som godkjenner spill hos GOG har mildt sagt underlig spillsmak.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.