Har du prøvd det originale Ninja Gaiden?

I dag slippes arkadespillet fra 1988 på Switch.

Hamster har annonsert lanseringen av det første Ninja Gaiden-spillet på Switch. Dette er altså ikke det rimelig kjente Xbox-spillet ved samme navn, men seriens første spill som dukket opp i arkadehallene i 1988. Her snakker vi sideskrollende 2D-slåssing i klassisk stil, der du i rollen som Ryu Hayabusa må slå og sparke deg gjennom alt fra dystre jungelmiljøer til en amerikansk storby.

Nostradamus’ onde etterkommer

Målet for det hele er å overvinne Bladedamus, en av etterkommerne til den berømte spåmannen Nostradamus. Siden Nostradamus’ profeti om verdens ende ikke har gått i oppfyllelse enda, har Bladedamus valgt å ta saken i egne hender. Det må en ninja til for å stoppe ham, og den ninjaen er selvsagt deg (skjønt du kan få hjelp av en annen, ettersom det er støtte for to spillere).

Ninja Gaiden kom til en rekke plattformer på åttitallet, inkludert Amiga, Commodore 64, MS-DOS og Nintendo Entertainment System. Noen av disse versjonene er mer kjente under navnet Shadow Warriors.

Amiga-versjonen var veldig trofast mot arkadeutgaven, mens NES-versjonen (utviklet av et separat team hos originalskaperen Tecmo) i praksis er et helt annet spill. Jo mindre vi sier om Commodore 64-versjonen, jo bedre.

Avslutningsvis kan jeg nevne at Hamster også har lagt ut et par andre arkadeklassikere på Switch i de siste ukene. Disse er actionspillet Psycho Soldier fra SNK (som du også finner i SNK 40th Anniversary Collection, og som dermed muligens er litt dumt å kjøpe separat) og romskytespillet Terra Force fra Nichibutsu. I USA er alt dette også ute på PS4.

2 kommentarer om “Har du prøvd det originale Ninja Gaiden?”

  1. hadde ninja gaiden på nes. Fytti katta for et vanskelig spill. Husker eg aldri klarte å ta siste bossen

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.