Microsoft Flight Simulator får støtte for modifikasjoner

Selskapet har røpet litt mer om sin kommende flysimulator.

For meg personlig var høydepunktet fra årets E3-messe at Microsoft avslørte et nytt spill i Flight Simulator-serien deres. Men annonseringen var ikke akkurat fullstappet av detaljer, og det var noen viktige aspekter av spillet som Microsoft aldri kommenterte.

Et av disse har med støtte for modifikasjoner å gjøre. I lang tid har tredjepartsutvidelser og gratismodifikasjoner vært en essensiell del av Flight Simulator-scenen, og i tiden som har gått siden Microsoft Flight Simulator X kom ut, er det disse som har holdt serien i live. Resultatet er at man i dag kan oppgradere Microsoft Flight Simulator X til det nærmest ugjenkjennelige.

Microsoft vil åpne spillet opp

Levende miljøer med yrende dyreliv.
Skjermbilde fra traileren.

Jeg var med andre ord veldig interessert i å vite om nye Flight Simulator kom til å være åpent nok til å få samme mulighet – noe utviklerne nå har bekreftet at det faktisk gjør. Ordlyden indikerer også at de både vil legge til rette for gratisinnhold og kommersielle utvidelser. De understreker dessuten at de genuint ønsker å involvere miljøet i utviklingen.

I tillegg gjør de det klart at spillet blir en skikkelig simulator, skjønt om de klarer å overbevise de mer konservative medlemmene av flysimulatormiljøet om dette gjenstår å se. Det vil i alle fall støtte en rekke forskjellige kontrollsystemer, fra yoke og pedaler til håndkontrollere og tastatur. Det skulle vel egentlig bare mangle, men det er jo greit at de legger den ballen død.

Oppdateringen deres er også ganske åpen på at selskapet har gjort noen feilsteg tildligere, og at disse har skapt mye «turbulens», som de selv sier. Det er en underdrivelse, all den tid det de faktisk gjorde var å legge ned utvikleren og drepe hele serien, men det er i det minste fint å se at de erkjenner at miljøet har reelle grunner til å være skeptiske.

Fra før av vet vi at nye Flight Simulator kommer i 2020, og bruker AI-teknologien Azure AI kombinert med satellittdata for å skape de nydelige miljøene vi ser i traileren. Vi skal få mulighet til å fly alt fra passasjerfly til småfly, og kan lage vår egen flight plan og fly over hele planeten, slik som i tidligere spill. Her er traileren, om du ikke har sett den allerede:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.