Frister det med litt todimensjonal sanntidsstrategi?

Sjangerveteranene i Haemimont Games har begynt å relansere sine gamle utgivelser på nettet.

Bulgarske Haemimont Games er i dag mest kjent for sitt arbeid på Tropico-serien, samt Paradox-spillet Surviving Mars. Men de har lang fartstid i industrien, og ble grunnlagt så tidlig som i 1997. De tidlige spillene deres var alle sanntidsstrategispill, men hadde som regel noen unike løsninger som gjorde at de skilte seg litt fra mengden.

Bildet i toppen er fra Tzar, dette er fra Celtic Kings.

Samme spill som før

I den siste tiden har de relansert flere av spillene sine, som man tidligere måtte på eBay for å kjøpe. De relanserte utgavene er kompatible med dagens operativsystem, men ellers ser det ikke ut som det har blitt gjort noe med dem (så ikke forvent HD-oppløsning eller andre forbedringer).

De tre spillene som har blitt relansert til nå er Tzar: The Burden of the Crown fra år 2000, Celtic Kings: Rage of War fra 2002 og Rising Kingdoms fra 2005. Alle er rene 2D-spill, og selv om ingen av dem er spesielt kjente i dag, er det åpenbart på tilbakemeldingene at de fortsatt har sine tilhengere.

Haemimont Games jobber forøvrig med et nytt spill, denne gangen i bybyggersjangeren. Det skal slippes om to til tre år, og det er britiske Frontier Publishing (Elite: Dangerous, Planet Zoo) som står for utgivelsen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.