Her er lanseringstraileren for rollespillet Greedfall

Det ambisiøse rollespillet slippes neste uke.

Greedfall er et nytt rollespill fra det franske tospannet Focus Home Interactive og Spiders Studio. Det finner sted i en fantasiverden løst inspirert av virkelighetens kolonitid, der det brygger opp til konflikt mellom kolonister og innfødte. Du spiller en diplomat som må prøve å få orden på situasjonen, helst før det hele eksploderer i full krig.

Konseptet virker spennende, og spillet har flere steder blitt beskrevet som en slags kombinasjon av Assassin’s Creed og Dragon Age. Vi loves alle de riktige tingene – en rekke ulike fraksjoner å forholde seg til, kompanjonger med sine egne historier og synspunkter, tøffe valg som påvirker handlingen videre, og så videre.

Greedfall slippes den 10. september for PlayStation 4, Xbox One og PC. Her er lanseringstraileren:

Personlig er jeg fortsatt litt skeptisk. Utviklerstudioet er langt fra uerfarent, men spillene deres har samtidig aldri slått helt an, og utgiveren er også av den ustabile typen – med mange gode spill på rullebladet, men også mange spill som virker kjempekule helt til de lanseres og viser seg å ha problemer.

Det hele kompliseres av at utviklerstudioet nylig ble kjøpt av det som antakeligvis er i ferd med å bli Focus Home Interactive sin erkerival, landsmennene i BigBen Interactive. Hvordan det at en direkte konkurrent eier studioet bak spillet påvirker Focus’ evne og vilje til å spytte mer penger og utviklingstid inn i prosjektet om det skulle trenge det, aner jeg ikke.

Samtidig er det jo ikke til å komme unna at 2019 har vært et litt (veldig) tamt år for rollespill så langt, så det er nok ikke dumt å gi et tilsynelatende ganske påkostet spill som dette en sjanse. At Focus Home Interactive har gitt ut et av mine favorittspill så langt i år, lover også ganske godt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.