Nå kan du spille Streets of SimCity på Windows 10

Opplev dine SimCity 2000-byer fra bakkenivå (eller lufta, SimCopter har også blitt oppgradert).

Maxis gjorde mye rart på nittitallet, men det var slett ikke alt de hadde suksess med. En ting som definitivt fungerte var SimCity 2000, oppfølgeren til legendariske SimCity. I dette spillet måtte spillerne bygge storslåtte byer, og krysse fingrene for at de ikke ble fraflyttet umiddelbart.

SimCopter. Bilde: Mobygames.

Utforsk byene dine

Men mange spillere ønsket seg naturligvis litt mer. De hadde bygd flotte byer de var stolte av, men de kunne bare se dem fra isometrisk fugleperspektiv. I 1996 kom derfor Maxis opp med SimCopter, en slags sivil helikoptersimulator der man kunne laste inn byene sine og bruke disse som miljøer for spillingen.

Oppdrag ble dynamisk genrerert underveis, med utgangspunkt i blant annet politi- og brannstasjoner. Ved å utføre slike kunne man tjene penger, og bruke disse til å oppgradere helikopteret og utstyret sitt. Spillet kom selvsagt med en rekke byer forhåndsinstallert, så det var ikke nødvendig å hente inn sine egne.

Spillet ble en suksess, og ble året etter fulgt opp av Streets of SimCity, der handlingen ble flyttet til bakkenivå og man fikk utforske byene sine med bil. Litt som i i GTA-serien, altså, bare lenge før denne gikk over til 3D. Dessverre skal det godt gjøres å beskrive Streets of SimCity som et spesielt godt spill, men konseptet er jo kult.

Streets of SimCity. Bilde: Mobygames.

Nye versjoner

Å få installert å spilt disse spillene på moderne operativsystemer er det verre med, men nå har en kar som heter Aleksander Krimsky gått gjennom koden og laget nye versjoner av spillene som fungerer på moderne operativsystemer. Han startet med SimCopter tidligere i år, og nå har han akkurat gjort ferdig arbeidet med Streets of SimCity.

Han påpeker at hans versjoner generelt ikke gjør noe for å forbedre selve spillene, så forvent like mange «bugs» som tidligere. For å installere spillene må du ha mer eller mindre originale versjoner fra før – selve spillinnholdet er opphavsrettsbeskyttet og kan ikke distribueres fritt av Krimsky.

Men om du har den biten i orden, kan du stikke innom SimStreetsX og SimCopterX for å få tak i oppdateringene og de nødvendige instruksjonene.

Alle bildene i denne artikkelen er hentet fra Mobygames.

En kommentar om “Nå kan du spille Streets of SimCity på Windows 10”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.