To glemte eventyr lanseres på Steam denne uken

Legend of the Sword og The Final Battle er ikke spesielt kjente, men de virker litt spennende.

Mirrorsoft bringer et par nye gamle spill (hm) til Steam den 12. september. Denne gangen er det to utgivelser i samme serie; Legend of the Sword fra 1988 og The Final Battle fra 1990. Begge er eventyrspill, skjønt ingen av dem minner så voldsomt mye om sjangeren slik du kjenner den om du vokste opp med LucasArts.

Legend of the Sword.

Legend of the Sword er et tekstbasert eventyrspill som i tillegg til å motta tekstkommandoer også har et grafisk grensesnitt som hjelper deg å for eksempel kjapt navigere deg rundt i spillets verden. Det har også ulike grafikkvinduer på skjermen, hvor man blant annet får se et dynamisk kart over hvor man befinner seg. Spillet har også visse rollespillelementer.

Oppfølgeren, The Final Battle, er et grafisk eventyrspill der man ser verden fra isometrisk perspektiv. Her foregår handlingen i sanntid, og riktig timing kan ofte være nødvendig. I likhet med forgjengeren, har spillet rollespillelementer. Det har også flere forskjellige hovedpersoner.

Interessante utgivelser

The Final Battle.

Begge spillene er faktisk på min store og uoverkommelige liste over interessante spill jeg kunne tenke meg å ta en titt på en gang, skjønt det er nødvendig å påpeke at de fikk en blandet mottakelse da de kom, og The Final Battle fikk en del kritikk for et forvirrende grensesnitt. Så vi har nok her å gjøre med et par utgivelser som er for de spesielt interesserte, eller de som har nostalgiske forhold til spillene.

Det ser også ut som det er MS-DOS-utgavene som er ute her, og spesielt The Final Battle tok seg bedre ut på andre plattformer (Amiga og Atari ST).

Uansett setter jeg alltid pris på at spill som dette blir gjort tilgjengelige igjen. Det er alltid noen som har lyst til å spille dem, og for de som er interessert i spillhistorie er disse spillene med på å vise hvordan spillmediet utviklet seg i en rekke ulike retninger, inkludert noen blindveier som likevel kan ha vært med på å inspirere fremtidig utvikling.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.