Children of Morta har fått mye skryt

Diablo-aktig «roguelite» med lekker pikselgrafikk.

Children of Morta har ligget i «spill jeg muligens må få ut en liten nyhetspost om»-listen en stund, ettersom det ikke bare ser rimelig interessant ut, men også har fått mye skryt. Så her er den nyhetsposten, selv om det strengt tatt er såpass lenge siden lanseringen at den knapt kan kalles en nyhet lenger.

Familien mot røkla

Alle trenger å slappe av litt mellom arbeidsøktene.

I dette spillet følger vi en over gjennomsnittet heltmodig familie, Bergson-klanen, som har bestemt seg for at de skal bekjempe en mystisk korrumperende kraft som ødelegger landet rundt dem. Spillet er et actionrollespill ikke helt ulikt Diablo, men med flere ulike figurer som låses opp underveis.

Hvert familiemedlem har sin egen spillestil, og du kan ikke bare velge én for hele spillet. De blir nemlig gradvis selv korrumpert av å være på oppdrag, og dermed er du nødt til å variere litt. Samtidig kan du forbedre egenskapene deres underveis som de får erfaring, som seg hør og bør i spill som dette.

Ellers loves vi dataskapte miljøer og herlig pikselgrafikk, og en handling litt utenom det vanlige. Det er også mulig å samarbeide med en annen spiller – enn så lenge støttes kun lokal flerspiller, men nettbasert flerspiller er også på vei.

Children of Morta er ute på PC nå, og kommer til de tre konsollplattformene den 15. oktober. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.