Nå er Spiderwebs nye rollespill ute

Queen’s Wish: The Conqueror gir sender deg til et utemmet kontinent.

Det nyeste spillet fra Spiderweb Software er ute. For de som ikke kjenner til Spiderweb Software, er dette en knøttliten indie-utvikler som lager store rollespill. Det har de gjort siden nittitallet, og de har hatt såpass suksess med det at de fortsatt er i bransjen – på tross av å aldri ha hatt noen skikkelige storsuksesser.

Grunnen til at de kan overleve er ifølge hovedmannen bak selskapet, Jeff Vogel, at de er flinke til å prioritere. Grafikk er for eksepel dyrt å lage, og derfor ser spillene deres veldig enkle ut. I stedet er tiden og pengene brukt på å lage større verdener, mer intrikate oppdrag, og så videre.

Neppe et spill man spiller for grafikkens skyld.
Sikkert litt billigere å lage dette enn et tilsvarende område i neste Elder Scrolls. Som jo kanskje er en av grunnene til at neste Elder Scrolls aldri ser ut til å bli ferdig.

Bli en prins eller prinsesse

Selskapets nye spill heter Queen’s Wish: The Conqueror. Her får du rollen som en prins eller prinsesse, som har levd et liv i luksus helt til moren din finner ut at det er på tide å se hva du er laget av. Derfor sender hun deg til en krigsherjet tidligere koloni, og sier at hvis du ikke klarer å gjenerobre den, kan du like godt bare bli der.

Heldigvis har du fått med deg både soldater og gull, så du slipper å gjøre jobben helt alene.

Nå er spørsmålet hva du vil gjøre videre – spillet byr på en stor og åpen verden full av hemmeligheter og eventyr, som du fritt kan utforske. Samtidig kan du bygge opp riket ditt, eller «dronningens» om du velger å være lojal, og løse over hundre sideoppdrag. Totalt kan du forvente cirka femti timer med innhold i spillet.

Spillet er ute for PC og Mac, og tilgjengelig fra de vanlige stedene (Steam, GOG, det offisielle nettstedet). GOG har forøvrig også brukt anledningen til å slippe et av Spiderwebs litt eldre spill, Nethergate: Resurrection. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.