STALKER-aktige Chernobylite får snart tidliglansering

I dette spillet får du blant annet utforske 3D-scannede miljøer fra virkelighetens Tsjernobyl.

The Farm 51 har annonsert at de vil slippe Chernobylite på Steams «early access»-tjeneste den 16. oktober. Spillet skal etter planen forbli på den tjenesten i «ti til fjorten måneder», mens utviklerne fullfører det.

Chernobylite er åpenbart inspirert av STALKER-serien, og er et førstepersons actionspill der du må utforske en ekstra postapokalyptisk versjon av Tsjernobyl og omegn for å løse oppdrag, komme til bunns i ulike mysterier og skaffe ressursene du trenger for å overleve. Samtidig må du forholde deg til andre «stalkere», som du kan samarbeide med.

3D-scannede miljøer

Dette ser jo ut som et problem.

Utviklerne har blant annet benyttet seg av 3D-scanningsteknologi og ekspedisjoner til virkelighetens Tsjernobyl for å sikre at omgivelsene er så autentiske som mulig, men som i STALKER-serien befinner vi oss altså her i en verden der ting har gått litt av skaftet, og du må forvente å treffe på både mutanter og overnaturlige utfordringer.

Tidligversjonen skal ha flere av spillets områder ferdig implementert, med oppdrag, historiesekvenser og så videre. Utviklerne mener spillet er fullstendig spillbart på nåværende tidspunkt, men understreker at det fortsatt har en vei å gå, og sier at de trenger spillernes feedback for å fullføre prosjektet.

Det er sikkert lurt å vente til Chernobylite faktisk er lansert og folk har fått sjansen til å teste det før man eventuelt kjøper seg inn selv, og det er jo selvsagt ingen garanti for at det ferdige produktet svarer til forventningene selv etter at «early access»-perioden er fullført. Men det blir spennende å se hvordan spillet mottas, i alle fall.

Her er en video der tidligversjonen presenteres:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.