Space Quest-skapernes nye spill skal visst komme til sommeren

Det er fortsatt liv i SpaceVenture.

Kickstarter-bølgen som ble sparket av Tim Schafer og hans folkefinansierte eventyrspillprosjekt har gitt oss en rekke gode spill som ikke ville eksistert uten denne alternative finansieringsmetoden, men ikke alle prosjektene har gått like bra. Vi har hatt fått både kraftige forsinkelser og utviklere som tilsynelatende har forduftet i løse luften, samt rene kanselleringer.

Nye eventyr fra Two Guys from Andromeda

Et av prosjektene som har hatt trøbbel er SpaceVenture, som skulle være et nytt eventyrspill fra de to hovedmennene bak den klassiske Space Quest-serien. Folkefinansieringen fant sted i 2012, og da var det meningen at det ferdige spillet skulle lanseres i februar året etter. Det skjedde ikke, og vi har fått utsettelse på utsettelse (i 2016 skrev jeg at utviklerne planla lansering det året).

Nå har utviklerne kommet med en ny oppdatering på Kickstarter (den første siden i fjor sommer), der de skriver at de planlegger å slippe spillet i juni. De innrømmer at ting ikke akkurat har gått glatt til nå, men mener at hvis alt går som planlagt herfra og inn, vil en juni-lansering være mulig. Uansett mener de at det ikke vil være snakk om lang tid til spillet er ferdig.

Utviklerne bruker også anledningen til å beklage at de har vært så stille i det siste, og kommer samtidig med et mer detaljert innblikk i hvordan situasjonen er nå:

 • All the main scenes of the game are completed, including the intro and ending game sequences
 • Parts of the game are still being properly connected so everything plays from sequence to sequence
 • Parts of the game are going through a polish phase right now
 • Almost all of the VO has been added to the game. There are a few small parts that still need to be added
 • The game still has some missing SFX and music that need to be added.
 • More death sequences are being added
 • Some fun Easter eggs are being added
 • Game credits have not been put in yet, but that is on our radar
 • We will be doing beta testing on a very large scale as soon as we feel we are ready. Backers that backed at a high enough level will receive access to beta testing
 • The save game system is going through a revamp to make things work better and have a bit more polish

Mange backere påpeker at en juni-lansering virker i overkant optimistisk med tanke på at betatestingen fortsatt ikke har kommet i gang og listen med ting som står igjen er såpass lang (det er tross alt bare litt i overkant av to måneder mellom nå og juni, og utviklingen har jo tydeligvis ikke gått superraskt til nå). Så vi får bare se hva som skjer.

Har noen av dere backet dette prosjektet? Og hva tror dere i så fall om situasjonen nå?

2 kommentarer om “Space Quest-skapernes nye spill skal visst komme til sommeren”

 1. Haha, særlig at det kommer ut i juni. Jeg har backet det, men jeg tror det aldri kommer ut. Samme tror jeg om Asylum. Men, om spillet kommer ut, kommer det garantert ikke til å henge sammen i det hele tatt.

  Svar
 2. Jeg har og backet det. Har ingen tro på juni jeg heller, men det kommer nok ut i en eller annen form til slutt. Disse folka holder jo enda på og har gjort det relativt jevnt og trutt. Det er nok av andre kickstartere jeg dessverre backa som det ikke ble noe av, og det var mye mer åpenbart når de stoppa opp. Ikke mulig å få tak i skaperne, ingen oppdateringer og de siste oppdateringene kunne man tydelig lese mellom linjene at ting stoppa opp. Men enda så lang tid dette har tatt så har jeg enda aldri trodd at prosjektet har stranda helt.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.