Ta en runde til med Heroes of Might & Magic III

Podcasten Spæll diskuterer en nittitallsklassiker man raskt raskt hektet på.

Heroes of Might & Magic-serien er en av de virkelig store slagerne fra nittitallet. Merkelig nok virker det ikke som eneren er så voldsomt populær, men så og si alle jeg kjenner har ett eller annet forhold til det andre og/eller tredje spillet i serien. I dagens episode av podcasten Spæll er det Heroes of Might & Magic III som diskuteres.

Fargerik strategi

Lekker 2D-grafikk.
Lekker 2D-grafikk. Bilde: Mobygames.

For de som på mystisk vis ikke kjenner til dette spillet, er det snakk om turbasert strategi i fargerike fantasy-miljøer, der man rekrutterer heltefigurer og ulike typer krigere som danner hærene til disse heltene. Så må man sende dem rundt på kartet, der de først må utforske og kverke uavhengige hærstyrker. Underveis vil de forhåpentligvis også få overtatt gruver og slikt, samt flere byer.

Det finnes en rekke ulike typer byer, og hver type har sine egne bygninger og enheter som kan rekrutteres. Men for å få tilgang på de beste må du regne med å investere mye ressurser i oppgraderinger, så det er alltid en utfordring finne ut hva du til enhver tid bør bruke de begrensede inntektene dine på. Samtidig har du motstandere som gjør det samme.

En av hovedgrunnene til spillets popularitet er at det egner seg svært godt som flerspillerspill. Jeg husker hvordan vi i sin tid irriterte administraterene ved å installere det på de minst populære datarommene på det som da het Høgskolen i Agder, slik at vi kunne sitte i fred og ro med spillet i noen timer etter at undervisningen var over. Det ble ofte flere timer enn planlagt.

I denne podasten har Spæll-general Adrian Haugen fått med seg Mats Rindal Johansen og Filip Mauricio Fløgstad fra LOLbua, som alle har et sterkt forhold til Heroes of Might & Magic III. Det blir mye nostalgi, og hvis vi kan «spoile» innholdet litt kommer de vel fram til at det funker temmelig godt den dag i dag.

For mer Heroes-stoff kan du lese vårt tilbakeblikk på Heroes of Might & Magic II.

Artikkelbildene er fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.