Homeworld-veteraner har sluppet et litt annerledes romspill

I Hardspace: Shipbreaker er jobben din å demontere gamle romskip.

Da den franske utgiveren Focus Home Interactive annonserte at de ville gi ut et romnytt spill fra Homeworld-veteranene i Blackbird Interactive, trodde jeg det var snakk om et strategispill. Men Blackbird har gjort et aldri så lite sjangerbyks, og med Hardspace: Shipbreaker har de laget et førstepersons «actionspill» der du spiller en astronaut som jobber med å demontere romskip.

Farlig jobb, korte tidsfrister

Neppe helt planlagt.
Neppe helt planlagt.

I virkeligheten er det å demontere gamle skip en av verdens farligste jobber, og skal vi dømme etter bilder og video er det rimelig farlig i Hardspace: Shipbreaker også. Spesielt siden disse skipene typisk kommer med hyggelige komponenter som reaktorer, som man helst skal behandle veldig mye mer forsiktig enn det tidsfristene man får egentlig tillater.

Spillet benytter seg av det utviklerne kaller «nestegenerasjons» fysikksimulering for å sikre at resultatene av det du gjør er så realistiske som mulig, så det kan nok lønne seg å tenke over hva man gjør før man begynner å skjære i skroget til et gigantisk romskip.

Hardspace: Shipbreaker ble sluppet i «early access» denne uken, og har stort sett fått en god mottakelse. Planen er at spillet skal være i «early access» i omtrent ett år, men utviklerne understreker at slikt er vanskelig å forutse. Den ferdige versjonen skal blant annet ha en komplett kampanje med en spilletid på cirka 40 timer, sier de.

Konseptet virker spennende, og som forventet fra denne utvikleren ser spillet ut til å ha presentasjonen i orden, også. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.