3dSen lar deg spille NES-spill i 3D

Emulatoren er nå lansert på Steam.

Emulatorer er programmer som veldig enkelt sagt «later som» om de er spesifikke datamaskiner eller konsoller. Ved hjelp av disse programmene kan man kjøre spill og programmer lagd for plattformene de emulerer, på moderne systemer. Ofte har de hendige ekstrafunksjoner også.

NES-spill i 3D

3dSen er en emulator for Nintendos gamle NES-konsoll. Slike finnes det flere av allerede, og det skulle ikke forundre meg om en majoritet av dette nettstedets faste lesere har minst et par av dem installert på maskinen sin. Men 3dSen har et lite ess i ermet – den kan «konvertere» grafikken todimensjonale NES-spill til 3D.

Om man kun ser på skjermbildene virker effekten mer som en gimmick enn noe annet, men om du tar en titt på videoen under ser du at det faktisk er en temmelig omfattende jobb som gjøres bak kulissene for å få spillene til å vises i 3D.

Nå har 3dSen blitt lansert i «early access» på Steam. Utviklerne lover at den er kompatibel med en mengde spill – både nye og gamle – og at flere vil følge senere. I tillegg støtter den blant annet lagring underveis i spillene, som seg hør og bør for en moderne emulator. En (separat!) VR-versjon finnes også.

Her er en titt på 3dSen som viser flere klassiske spill i aksjon (utviklerne selv bruker av naturlige årsaker ikke disse spillene i sitt markedsføringsmateriale):

I tilfelle du lurer: Emulatorer er lovlige, men det betyr selvsagt ikke at det automatisk er lovlig å laste ned kommersielle spill. Nintendo har også slått hardt ned på sider som distribuerer slike i det siste. Hva du gjør er selvsagt likevel opp til deg, og jeg må påpeke at det lanseres rikelig med «homebrew»-spill på plattformer som NES, som ofte er fritt og lovlig tilgjengelige på nettet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.