Rise of the Triad pusses opp

Det klassiske skytespillet kommer tilbake i forbedret utgave.

Rise of the Triad var et av de bedre spillene som fulgte i kjølvannet av Doom på nittitallet. Det kom fra Apogee Software (altså egentlig 3D Realms, skjønt de het ikke det da), og ble en rimelig grei suksess på nittitallet. I 2021 vender det tilbake, for PC, Switch, Xbox One og PlayStation 4.

3D Realms har ikke sagt noe særlig om hva vi kan forvente fra Rise of the Triad Remastered, men det får støtte for brede skjermer, «mouselook» på PC og et nytt flerspillersystem.

Doom-klone med litt ekstra

Rise of the Triad var på samme måte som Doom et skytespill der man løp rundt i store brett fulle av fiender, på jakt etter nøkkelkort, for å til slutt finne utgangen. Men det hadde unike elementer, som at man fikk velge blant spillfigurer med ulike egenskaper. Fiendene hadde også interessante egenskaper som at de kunne fange deg med nett.

Mange husker sikkert også «trampolinene» som ga spillet plattformspillaktige sekvenser.

Rise of the Triad fikk en fullstendig nyversjon i 2013. Den ble ikke tatt like godt imot som originalen, skjønt den har sine tilhengere. Det virker ikke som den nye nyversjonen har noe med 2013-versjonen å gjøre. Her kan du se en avsløringsvideo:

Den neste episodenav podcasten cd SPILL skal forøvrig ta for seg nettopp Rise of the Triad, så det er bare å følge med.

Toppbildet er hentet fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.