Førstepersonsskyteren Powerslave er sluppet på GOG

Spillet var kjent som Exhumed i Europa. GOG har også fått TrickStyle, Bloodwych og Alien Earth.

Retroutgiveren Throwback Entertainment har sluppet fire spill på GOG. Det kanskje mest kjente av dem er førstepersonsskyteren Powerslave, som het Exhumed i Europa. Dette er den originale MS-DOS-versjonen, ikke konsollversjonen eller Powerslave EX. Spillet kom opprinnelig i 1996, og byr på 20 fargerike nivåer der man kjemper seg gjennom egyptiske miljøer fulle av romvesener.

Powerslave bruker Build-motoren.
Powerslave bruker Build-motoren.

Det som er litt interessant med Powerslave er at spillets konsollversjon var svært ulik PC-versjonen. Der PC-versjonen sender deg gjennom en lineær rekke nivåer var konsollversjonen inspirert av «Metroidvania»-spill og leverte en langt åpnere opplevelse. Konsollutgaven skal faktisk få en nyversjon på et senere tidspunkt, via Nightdive Studios.

Begge utgavene har uansett et godt rykte på seg. Opprinnelig var det Playmates Interactive som ga spillet ut.

Flere utgivelser

De tre andre spillene er altså Alien Earth, Bloodwych og TrickStyle. Alien Earth fra Beam Software er en kombinasjon av eventyrspill og actionspill, sett fra fugleperspektiv, som finner sted i en fremtid der jordkloden har blitt erobret av brutale romvesener. Spillet kom opprinnelig i 1998, og fikk en ganske blandet mottakelse da.

To kan spille sammen.
To kan spille sammen i Bloodwych.

TrickStyle kom opprinnelig fra Acclaim, og er et futuristisk skate-/racingspill fra 1999. Den gangen ble det godt mottatt, og i likhet med Powerslave virker det som mange setter pris på GOG-relanseringen. Merkelig nok har spillet tidligere vært ute på GOG og trukket fra tjenesten igjen, før det nå har blitt relansert. Det er vel noen rettigheter som har skiftet eiere.

Sist ut er det absolutt eldste spillet i utvalget, Mirrorsoft-utgivelsen Bloodwych fra 1989. Dette er et førstepersons rollespill av den gamle skolen, der du må navigere deg gjennom grotter og katakomber fulle av utriveligheter. Artig nok har det mulighet for samarbeidsflerspiller via delt skjerm – sjelden kost i denne sjangeren.

Der Powerslave og Alien Earth for øyeblikket er eksklusive for GOG, er Trickstyle og Bloodwych fra før av ute på Steam.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.