Japansk kultklassiker relanseres for PS4 og Switch

Cotton Reboot byr på tre utgaver av det sideskrollende skytespillet.

Sjansene er ikke så voldsomt store for at en typisk norsk spiller har hørt om det sideskrollende skytespillet Cotton: Fantastic Night Dreams. Spillet kom opprinnelig ut i arkadehallene i 1991, før det tok steget til hjemmeplattformene. Den mest trofaste hjemmeutgaven kom til hjemmedatamaskinen Sharp X68000, en maskin som fylte samme nisje i Japan som Amiga gjorde her til lands.

Det er aldri for sent å stifte bekjentskap med gode, gamle spill.
Det er aldri for sent å stifte bekjentskap med gode, gamle spill.

Nå får Cotton nytt liv, i et produkt som heter Cotton Reboot. Her får velge mellom tre ulike varianter av spillet – en som gjenskaper X68000-versjonen nøyaktig, en som byr på oppgradert grafikk og støtte for brede skjermer, og en som i tillegg fokuserer på poengjakt og legger inn tidsfrister.

Cotton Reboot kommer til PlayStation 4 og Switch, og slippes både digitalt og i fysiske samlerutgaver via Strictly Limited Games. Cotton Reboot er faktisk satt sammen av en ny spilldivisjon hos den smått legendariske butikken BEEP i Akihabara i Tokyo, som forhåpentligvis vil fortsette å bringe spill til glemte plattformer som Sharp X68000 tilbake til markedet.

Mer informasjon om spillet finner du hos utgiver Inin Games.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.