Internet Archive har fått en stor samling Flash-spill

De spilles via et emulatorsystem, og vil derfor fungere i fremtiden også.

Adobe Flash er elsket og hatet, men det er ikke til å unngå at plattformen i lang tid satte sitt preg på nettet, og hadde mye å si for uavhengige spillutviklere. Nå er det imidlertid slutt – fra og med nyttår vil ikke Adobe lenger vedlikeholde plattformen, og nettlesere som Apples Safari har allerede kuttet Flash-støtten.

Bevares på nettet

Flash-nedleggelsen betyr at mye spill- og datahistorie står i fare for å gå tapt, men heldigvis har vi mange som arbeider for å redde historisk materiale. Internet Archive har nå lagt ut en stor samling Flash-greier på siden sin, og her får vi alt fra teite animasjoner laget for moro skyld til offisielle Flash-spill basert på kjente lisenser.

Det er naturlig nok ganske mye tøys i samlingen, men jeg kjenner umiddelbart igjen gamle favoritter som Alien Hominid, Line Rider og Shift.

Et viktig punkt her er at spillene og de andre tingene i Internet Archives samling ikke kjører på Flash, men en Flash-emulator som kalles Ruffle. Dette betyr at selv om Flash ikke lenger støttes, vil nettleseren din også i fremtiden kunne kjøre disse Flash-greiene. Samlingen kommer forøvrig også til å vokse over tid.

Vi kan også ta med at Flash-giganten Kongregate har en egen løsning på gang, og planen er at alt som ligger der skal fortsette å fungere også i fremtiden.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.