Hvordan kurerer man bloaty head?

cd SPILL har fått med Aleksander Hakestad fra Rad Crew for en prat om Bullfrog-klassikeren Theme Hospital.

Etter at den britiske spillutvikleren Bullfrog lanserte gudespillet Populous i 1989 kom de med klassikere på rekke og rad. Fra nittitallet husker vi ikke bare den glimrende oppfølgeren til Populous, men også spill som Syndicate, Theme Park, Dungeon Keeper og, ikke minst, Theme Hospital.

Theme Hospital. Bildene er fra Mobygames.
Theme Hospital. Bildene er fra Mobygames.

Men kan du kurere gruff?

I Theme Hospital får du rollen som en sykehussjef, og poenget er – om vi skal være helt ærlige – å tjene seg søkkrik på andre folks lidelser. Det er heldigvis litt mindre makabert enn det høres ut, ikke minst fordi spillet er fullstappet av humor og de aktuelle lidelsene er rimelig urealistiske.

Folk vil i løpet av spillets gang oppsøke sykehuset ditt med forskjellige rare symtomer, og så må de diagnostiseres og behandles så effektivt som mulig. Ulike sykdommer krever ulike diagnostiserings- og behandlingsmetoder, og det blir riktig så komplisert etter hvert.

Theme Hospital er et spill med et særdeles godt rykte i dag, og nå har Erik André og Sigve i cd SPILL fått med seg Aleksander Hakestad fra Rad Crew for å finne ut om spillet fortsatt har noe å fare med. De kommer også innom Two Point Hospital, en åndelig oppfølger laget av flere veteraner fra Bullfrog (inkludert noen av utviklerne av Theme Hospital).

Her kan du høre ukens episode, der det også blir tid til litt prat om andre retrospillrelaterte ting underveis:

Hvis du ble fristet til å prøve deg på Two Point Hospital – noe jeg absolutt anbefaler – har jeg laget en artikkel med tips for nybegynnere.

cd SPILL er en retrospillpodcast med utelukkende fokus på gamle PC-spill. Du kan følge cd SPILL på Facebook og Twitter.Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.