Fredagsquiz: Kjenner du disse grøsserspillene?

Lei av julestemning? Vi hjelper deg!

Bø! Plutselig dukket det opp en ny fredagsquiz, etter et par ukers pause. Denne gangen blir det vanskelig, og det blir spennende å se hvilke spill som eventuelt blir identifisert. Vi har nemlig fokusert på grøsserspill fra PlayStation 2, Xbox og GameCube, og hvis du var ute etter variasjon må vi skuffe deg. Her er alt ganske mørkt og dystert.

Noen spill er eksklusive for deres respektive plattformer, mens andre kom ut på flere (noen ganger inkludert PC, selv om dette var en tid der forholdsvis få konsollspill fikk PC-versjoner, og hvis de gjorde det kom PC-utgavene ofte lenge etter konsollutgivelsene).

Som vanlig setter vi pris på om du ikke røper titlene før midnatt, natt til lørdag. Men du må gjerne fortelle hvor mange du klarer å gjette før den tid. Her har du ukens spill:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Quizmaster er Kim Kløvsgård, og det er han som har tatt bildene.

Det er lov å google seg frem til svar ved hjelp av informasjon fra bildene, men post gjerne hvor mange du klarer uten Google først. Omvendt bildesøk-funksjonen setter vi pris på om du ikke bruker.

Lykke til! Fasiten kommer senere.

Vil du ha flere utfordringer? Her finner du alle fredagsquizene vi har publisert!

12 kommentarer om “Fredagsquiz: Kjenner du disse grøsserspillene?”

 1. PlayStation 2? Xbox? GameCube? Hva er disse fremmedordene? :P Melder pass denne uka.Får slå et slag for Alone In The Dark-trilogien, som finnes på GOG som det ser ut som alle spillene i denne quizen prøver å kopiere.

  Svar
 2. Jeg har ikke så mye erfaring med grøsserspill fra siden jeg ofte har unngått dem, samme som med film. Det er sjelden de har noen effekt på meg og dermed er de ofte bare kjedelige. Det er noen hederlige unntak her såklart, som de tidlige Silent Hill spilla som klarte å skape en guffen atmosfære. Mens for eksempel Resident Evil 4 som blir hyllet av mange gadd jeg ikke spille ferdig og har aldri rørt igjen.

  Så de eneste jeg kjenner igjen her er 1 som er nettopp Silent Hill 3, og 9 som er Siren.

  Synes jeg drar litt kjensel på noen andre fra omtaler og skjermbilder opp gjennom, men tar dem ikke.

  Svar
  • Riktige svar.

   Jeg har heller ikke så veldig mye erfaring med grøsserspill, egentlig. Mange av dem gjør bevisst ting ekstra kronglete for å skape stress, og det har jeg ikke sansen for. Har heller aldri vært så begeistret for spill med faste kameravinkler, som ble så populært i sjangeren etter Alone in the Dark.

   Har kun spilt to av disse spillene selv, inkludert Forbidden Siren (som jeg likte). Så her ville jeg også bare fått to poeng.

   Svar
 3. Nr 6. Resident Evil 7: Biohazard
  Nr 7. Cold Fear

  Horror spill har aldri helt vært min greie, så
  her er det mye ukjent for meg.

  Bra med litt utfordrende / uvanlige quiz temaer..

  Svar
 4. Da begynner det å komme inn en del svar. Skal vi se…

  1. Silent Hill 3 (Terje)
  2. Rule of Rose (Steven)
  3.
  4. Kuon (Steven)
  5. Haunting Ground (Steven)
  6. Fatal Frame (Steven)
  7. Cold Fear (Colastorm)
  8. Clock Tower 3 (Steven)
  9. Siren / Forbidden Siren (Terje)
  10. Obscure (Steven)

  Nummer tre kan være litt vrien å få nøyaktig tittel på. Men jeg kan jo si at seriens navn allerede har dukket opp i kommentarene her.

  Svar
  • Hvis det er Alone In The Dark «4», hvis man kan kalle det det, så er det den verste trollingen i Spillhistories eh… historie. :P Det er å spytte på hele sjangeren når man har tre bra spill å dra fram i stedet! Et slikt scenario er mer skrekk for meg enn om jeg hadde blitt tvunget til å spille alle disse konsollspillene!

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.