GOG har fått strategilegenden MULE

Koloniser nye verdener i dette flerspillerfokuserte strategispillet fra 1983.

MULE ble lansert i 1983, utviklet av Ozark Softscapes og utgitt av et ungt og rimelig idealistisk Electronic Arts. Originalen er et turbasert strategispill satt til en planet ved navn Irata, som du kan lese baklengs for å få et lite hint av hvilken plattform det først kom til. Senere ble det blant annet sluppet for Commodore 64, PC og til og med NES.

I MULE kjemper fire koloniselskaper om makten ved å beordre store, firbeinte roboter rundt på planeten for å skaffe ressurser som så kan selges på et åpent, dynamisk marked. Man kan spille mot datamaskinen, men spillet er nok først og fremst kjent som et flerspillerspill.

Skjermbilde fra GOG. Forhåpentligvis kan man tvinge DOSBox over i komposittmodus når man spiller, for å få litt flere farger.
Skjermbilde fra GOG. Forhåpentligvis kan man tvinge DOSBox over i komposittmodus når man spiller, for å få litt flere farger.

PCjr-versjonen på GOG

Nå har PC-versjonen blitt lansert på GOG. Det er kanskje litt rart at akkurat denne versjonen er valgt, men det er nok fordi den fungerer på DOSBox. Interessant nok er alle skjermbildene i standard CGA, mens spillet tar seg mye bedre ut i komposittmodus.

Man skal kunne tvinge DOSBox over i komposittmodus ved å trykke F12, men jeg vet ikke om dette fungerer i GOG-versjonen. Siden prisen er av den litt stive sorten har jeg ikke kjøpt spillet selv for å teste, men du kan se hvordan det «skal» se ut på Mobygames. Hvis du kjøper spillet får du teste og gi lyd fra deg i kommentarene!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.