Final Fantasy VI Pixel Remaster slippes i februar

Square Enix trenger mer tid for å fullføre nyversjonen av JRPG-klassikeren.

De fem første rollespillene i Final Fantasy-serien har fått nyversjoner i år – de tre første kom i sommer, fulgt av fireren i september og femmeren i november. Nå har Square Enix annonsert at det sjette spillet trenger litt mer tid i bakerovnen, og vil lanseres i februar. I likhet med de andre nyutgavene kommer spillet til PC og mobile plattformer.

Dette er nyversjonen av Final Fantasy V.
Dette er nyversjonen av Final Fantasy V.

Forbedret presentasjon og grensesnitt

Pixel Remaster-serien er trofast mot de originale utgavene av disse legendariske rollespillene, men presentasjonen har fått seg en overhaling. Det er ikke utgitt noen skjermbilder fra Pixel Remaster-versjonen av Final Fantasy VI enda, men du kan jo sjekke hvordan de andre utgivelsene ser ut for å få et inntrykk av hva som kan forventes.

Ellers loves vi et modernisert grensesnitt og muligheten til å la datamaskinen ta seg av slåsskampene. Ekstragreier som musikkspiller og konseptkunst er også inkludert.

Final Fantasy VI kom opprinnelig til SNES i 1994, og regnes som et av den plattformens beste rollespill. Forvirrende nok ble det sluppet under tittelen Final Fantasy III i USA – de tre første spillene i serien kom ikke til vesten før i senere tid. Vi europeere fikk ikke spille Final Fantasy VI før PlayStation-versjonen ble sluppet her så sent som i 2002.

Verden går altså fremover på noen områder, i alle fall.

Toppbildet er lånt fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.