Inntrykk: Wonder Boy Collection

Savner du Wonder Boy-serien? Her er en samlepakke med fire klassikere.

Wonder Boy-serien har festet seg godt hos mange gjennom sin lange rekke med spill på både arkade og stuekonsoller. Vi har tatt en nærmere titt på Wonder Boy Collection på PlayStation 4 for å se om det fortsatt gjør susen.

Wonder Boy.
Wonder Boy.

Liten pakke med nostalgi

Det er ikke så alt for mange spill i Wonder Boy Collection, men det er mange nok til at det er både variasjon og moro. Til informasjon finnes det to utgaver til, nemlig Ultimate Wonder Boy Collection og Anniversary Wonder Boy Collection. Disse har adskillig mer innhold.

Samlepakken vi har sett på inneholder følgende titler:

  • Wonder Boy – Sluppet på arkade i 1986
  • Wonder Boy in Monster Land – Sluppet på arkade i 1987
  • Wonder Boy in Monster World – Sega MegaDrive i 1991
  • Monster World IV – Sega MegaDrive i 1994

Personlig syns jeg utgiver ININ Games har klart å velge ut fire gode titler som representerer Monster World-serien. Selv om det er veldig mange flere spill i serien, er det ofte disse man hører om. Det siste spillet i rekken kom i utgangspunktet kun ut i Japan, men etter hvert fikk det en uoffisiell oversettelse fra fans omkring i verden. Spillet er naturligvis på engelsk i denne pakken, og er den første lovlige utgaven for internasjonalt publikum.

Wonder Boy in Monster Land.
Wonder Boy in Monster Land.

Fungerer veldig bra

Utvikleren har gjort en god jobb med å bringe disse titlene frem i dagens lys igjen. Emuleringen fungerer utmerket på alle fire titlene. Kontrollene er veldig enkle å ta i bruk, med logisk plassering av spilletastene. Litt dødgang på bevegelsene merker man i alle spillene, det er ikke helt så presist som man er vant til med moderne spill, men det går heldigvis fort å venne seg til.

Det er merkbart at Wonder Boy er det eldste spillet i pakken, da det har veldig enkle funksjoner. Ikke at det er negativt på noen måte, det gir en flott opplevelse fra den tidsepoken det ble utgitt. Det fungerer slik at du beveger deg i én retning  gjennom brettene. Mens figuren løper av sted, må du hele tiden plukke opp frukt for å få opp «kondisen» igjen. Går den tom så dør figuren. Du må hele tiden vike unna for (eller skyte) monstre og objekter på bakken som er til hinder.

Wonder Boy in Monster Land som også kom ut på arkade har tatt en litt annen retning ved å legge til rollespillelementer som å sanke penger til våpen og utstyr. Noe som er litt frustrerende er hvor kort rekkevidde det første våpenet har, og du må beregne når du skal slå en fiende, ellers ender det med at de treffer deg i øyeblikket du er sårbar. Du har også tid på deg som må fylles opp ved å enten finne timeglass rundt omkring, eller drikke en kald pils i en av pubene du kan finne. Her tar det ikke lang tid før spillet blir veldig vanskelig, det er tross alt et arkadespill. Hvert brett har hver sin respektive boss som gir en god utfordring.

Wonder Boy in Monster World.
Wonder Boy in Monster World.

Wonder Boy in Monster World er kanskje et av de mest kjente spillene i serien, og følger samme oppskrift som forrige tittel. Umiddelbart legger man merke til det visuelle, det har fått 16-bit grafikk, og ser utrolig pent ut med friske farger. Igjen sendes karakteren vi spiller ut for å redde verden og prinsessen til kongeriket. Det er ikke så stor forskjell i det mekaniske, men Monster World føles mye mer presist ut i måten figuren kontrolleres.

Monster World IV er min personlige favoritt i pakken. Det har en god blanding med elementene fra Wonder Boy in Monster World og nye ting. Fokuset har gått mer over til å utforske, noe du må gjøre for å finne enkelte ting som hjelper deg videre i brettene. Figuren i spillet som denne gangen er ei jente, har flere måter å bevege seg på enn de andre spillene. Alt fra å hoppe på fiender uten å miste liv til å angripe både opp og ned i luften. Underveis finner du en følgesvenn som hjelper deg.

Konklusjon

Monster World IV.
Monster World IV.

Alt i alt er dette en solid liten pakke, og de fire spillene vil uten tvil være noe for dem som har vokst opp med Monster World serien. Det er også en fin start dersom du snuser litt på gode gamle plattformspill og vil prøve noe «nytt». Ekstra stort pluss er det at Monster World IV er inkludert, slik at enda flere kan få oppleve dette med engelsk oversettelse.

Spillene kan konfigureres til en viss grad. Du kan for eksempel endre vanskelighetsgraden og hvor mange liv du får per «mynt» du putter på i de to arkadetitlene. Spillene som kom ut på konsoll får du ikke gjort så mye med. Du kan endre på kontrollkonfigurasjonen i alle spillene dersom det er ønskelig. Som vanlig følger det med plenty av justeringer til selve skjermbildet, for den som liker dette. Hurtiglagring og hurtiglasting er også mulig i hvert av spillene.

Det som trekker ned, er at det er litt lite ekstrainnhold i pakken. Kun et lite digitalt bildegalleri med noen utvalgte kunstverk og coverne til spillene, så det føles litt tynt. Det er ikke noe eget lydbibliotek hvor man kan spille av lydsporene til spillene, som har blitt ganske vanlig i slike utgivelser. Ikke at det trenger å være så mye ekstra innhold, det er jo tross alt spillene man er ute etter, men dette føles litt som en kjapt sammensatt pakke. Det største minuset er bildet som vises på hver side av skjermen, hvorfor kan det ikke bare være sort? Alternativ for å skru dette av eksisterer rett og slett ikke.

Alt i alt er Wonder Boy Collection uansett en solid pakke som kan gi deg mange timer med moro.

Wonder Boy Collection er ute på PlayStation 4 og Switch nå. Vi har mottatt anmelderkopi fra utgiveren. Her er en trailer:

En kommentar om “Inntrykk: Wonder Boy Collection”

  1. Venter på fysisk versjon, men ser ut som det tar litt tid før den er ferdig. Gleder meg.
    IV’a er som du sier veldig bra, spilte igjennom det da det kom en remaster for noen år siden.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.